Amasya'da İYİ Parti Genel Merkezi'nin İl Başkanı Birol Çapkınoğlu'nun istifasının ardından yaklaşık 300 parti üyesi de istifa kararı aldı. Bu gelişme, parti binasında düzenlenen bir basın toplantısında resmi olarak duyuruldu.

Çapkınoğlu, istifa kararını açıklarken şunları dile getirdi: "İstifa kararım tek başıma olacaktı fakat gece boyu parti içinde oluşan gelişmeler neticesinde toplu istifaların oluşması zaruri hale geldi. Türk siyasetindeki zorlukları aşmak ve İYİ Parti'nin Amasya'daki misyonunu yerine getirmek amacıyla 1 yıldır İl Başkanlığı görevini sürdürdüm. Ancak, son seçim sonuçları ve Genel Merkez ile yaptığımız istişareler sonucunda istifam kaçınılmaz hale geldi. İstifa etmemizin amacı, partiye zarar vermek değil, yerel siyasette gerekli bir adım atmaktır. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen tüm yönetim kurulu üyelerine, ilçe başkanlarına ve ilçe yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim. Hepsi haklarını helal etsinler. Geldiğimiz noktada, bu toplu istifaların kaçınılmaz olduğunu düşünüyoruz."

Kütahya'da PKK/KCK Operasyonu: 12 Gözaltı Kütahya'da PKK/KCK Operasyonu: 12 Gözaltı

Bu gelişmelerin ardından Genel Merkez'in, Amasya milletvekili adayı olan İbrahim Mermer'i İl Başkanı olarak atamak için hazırlandığı belirtiliyor. Partinin Amasya'daki siyasi geleceği ve liderlik pozisyonları üzerindeki değişiklikler ise yakından takip ediliyor.(Duvar)

Editör: Haber Merkezi