Director's Guild of America ödül törenine katılan Mark Ruffalo, diğer ünlü isimlerle birlikte ceketinde yuvarlak kırmızı zambak rozeti taşıyordu.

Ruffalo, zambakların "barış zambakını", yuvarlak kırmızı rozetin ise "ateşkes sanatçılarını" simgelediğini açıkladı.

Gazze'de kalıcı ateşkes çağrısında bulunan Ruffalo, sanatçılar olarak şiddetin sona ermesi ve barışın sağlanması gerektiğini söyledi. Bombalamanın artık çözüm olmadığını da vurguladı.

Refah sınırında yaşayan 1 milyon mülteci ve 400 bin kişinin açlıkla mücadele ettiğini söyleyen Ruffalo, insani yardımların engellendiğini ve bu durumun insani krize yol açtığını söyledi.

Daha sonra Başkan Joe Biden başta olmak üzere dünya liderlerine seslenen Ruffalo, ateşkesin sağlanması ve kalıcı barışın tesis edilmesi için önlem alınması çağrısında bulundu.

Ruffalo, barışa giden yolun bombalanmaya devam etmemesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Barışa bir şans vermenin neresi yanlış? Refah sınırında, yeniden bir bombardıman dalgasıyla karşı karşıya 1 milyon mülteci bulunuyor, 400 bin kişi açlıktan ölüyor ve oraya hiçbir insani yardım giremiyor. Bu nedenle, dünya liderlerinden özellikle Başkan Joe Biden'dan, bir ateşkes, kalıcı bir ateşkes talep etmesini, barışa bir şans vermesini istiyoruz."

İran, Almanya Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı İran, Almanya Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı

Kaynak: karar