Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Yükselme Sınavı Skandalı: Adaletsizlik İddiaları Gündemi Sarsıyor! Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Yükselme Sınavı Skandalı: Adaletsizlik İddiaları Gündemi Sarsıyor!

Amerika'da altına olan ilgi artıyor ve Amerikalılar, 'yastık altı' yatırımı olarak altını tercih ediyorlar. Wall Street Journal'da yer alan habere göre, Amerika'nın en büyük perakendecilerinden biri olan Costco, geçtiğimiz yıl internet üzerinden ve bazı mağazalarında altın bar satışına başladı ve bu ürünler hızla tükeniyor.

Craig Beauregard ve Julia Edwards çifti, Costco'da alışveriş yaparken piyasadaki en düşük fiyatlı altın barını fark etti. Bu barı, alışveriş sepetlerine, dondurulmuş tavuk ve yumurta kartonları yanına ekleyerek, yatırımlarına ekstra bir değer kattı.

Amerikalılar, doğal afetler, savaşlar ve ekonomik belirsizlikler karşısında güvenli liman arayışında altını tercih ediyorlar. Özellikle genç yatırımcılar, finansal sistemlere olan güvensizlikleri ve geçmişte yaşanan banka çökmeleri nedeniyle altına yöneliyor.

Costco'nun altın barlarını makul fiyatlarla sunması, müşteriler için cazip hale getiriyor. Üstelik alıcılar, aynı zamanda Costco'nun meşhur 1,50 dolarlık sosisli sandviçinden de faydalanabiliyorlar. Costco, sadece 2023 yılında altın bar satışlarından 100 milyon dolar gelir elde ettiğini açıkladı.

Altın, yatırımcılar için ekonomik belirsizliklere karşı değerini koruma potansiyeli nedeniyle cazip bir seçenek olmaya devam ediyor. Ancak finansal danışmanlar, yatırımcıları portföylerinde fazla miktarda metal bulundurmamaları konusunda uyarıyor. Son on yılda altın yüzde 76 oranında değer kazanırken, S&P 500 endeksi yüzde 176 oranında artış gösterdi.

Kaynak: karar