Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde yaşanan köstebek skandalı, Organize Suç Örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın yargılanması sırasında patlak verdi. İfadelerin sızdırılmasıyla başlayan süreç, polislerin ifade aldıktan sonra avukatlarıyla yemek yediği ve masaj salonuna gittiği ortaya çıktı.

Firari gazeteci Erk Acarer'ın yayınında, Ayhan Bora Kaplan'ın ifadelerinin emniyetten sızdırıldığı iddia edildi. Bu iddianın ardından yapılan çalışmalarda, ifadelerin Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nden sızdırıldığı belirlendi. İstihbarat birimlerinin bilgi sızdırma olayını araştırırken, başka bir köstebek olayı meydana geldi.

Sabah gazetesinden Halit Turan'ın haberine göre, suç örgütü lideri Bora Kaplan'ın İzmir cezaevinde ek ifadesinin alınması için görevlendirilen polisler, ifade işlemlerinin ardından iddiaya göre avukatlarıyla buluştu. Polislerin, avukatlarıyla yemek yedikten sonra masaj salonuna gittikleri öne sürüldü. Yapılan görüşmelerin MİT ve Emniyet İstihbarat tarafından takip edildiği belirtildi.

Sinan Ateş iddianamesi kabul edildi Sinan Ateş iddianamesi kabul edildi

Olayın fotoğraf ve video görüntüleriyle ortaya çıkmasının ardından, iki polis memurunun emekliye sevk edildiği bildirildi. Rütbeli polislerin de Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nden gönderildiği kaydedildi. İçişleri Bakanlığı'nın olaya müdahale ettiği ve Ankara Emniyetine müfettişler gönderdiği belirtildi. Olayla ilgili idari soruşturma başlatıldığı ve ardından adli soruşturmanın da başlatılmasının beklendiği ifade edildi.

Kaynak: medya radar