Ankara'nın Kalecik ilçesinde, muhtarlık seçimi sırasında yaşanan gerilim dolu anlar kanlı bir kavgaya dönüştü. İddialara göre, oy sayımı esnasında mevcut muhtar Fatih Akgül ile rakibi Ö.B.'nin yakınları arasında çıkan bıçaklı kavgada toplam 23 kişi yaralandı, 4'ü ağır durumda. Olay, Kalecik ilçesi Satılar Mahallesi'nde meydana geldi.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Kavgada, H.Ş., C.Ş., E.A. ve T.S. adlı kişiler ağır bıçak darbeleriyle yaralandı ve hayati tehlikeleri devam ediyor.

Bu 4 kişi Ankara ve Çankırı'daki çevre hastanelere sevk edildi. Diğer 19 yaralının ise genel sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Türkiye'nin en iyi 10 lisesi açıklandı: İlk sırada hangi okul var? Türkiye'nin en iyi 10 lisesi açıklandı: İlk sırada hangi okul var?

Muhtarlık seçimi sırasında yaşanan olayı anlatan yaralı Fatih Akgül, rakip muhtar adayının oğlunun insanları toplayıp bölgeye getirdiğini ve sürekli tahrik ettiklerini ifade etti.

Akgül, "Benim ailemden 7 kişiyi bıçakladılar. İkisi yoğun bakım servisinde tedavi görüyor. Bu kişilerin bize karşı hırsları vardı. Babam 30, ben 10 sene muhtarlık yaptım burada. 40 sene boyunca kimseye bir kötülüğümüz dokunmadı. Çocuklarıma küfür etmişler. Onlar da karşılık vermiş. O sırada ben oy sayımı için içerideydim. Bağırma seslerini duydum ve dışarı çıktım. Çocuklarımı oradan uzaklaştırmak isterken arkamdan bıçaklandım. Bu grupla daha önce çok kez münakaşa yaşadık. Uzak durmaya çalışıyorduk birbirimizden" şeklinde konuştu.

Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, muhtarlık seçimi kavgası kanlı bir tablo ortaya koydu.

Kaynak: İHA