Fenerbahçe-Trabzonspor maçındaki olaylar sonrası PFDK'ya sevk edilen futbolcuların cezaları belirsizliğini korurken, en ağır senaryoda ceza miktarları belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u 3-2 yendiği mücadelede yaşanan olaylarla ilgili beklenen PFDK sevklerini açıkladı. Sevk edilen Fenerbahçeli futbolcuların ceza miktarları, Futbol Disiplin Talimatı'nın ilgili maddelerine göre belirlenecek.

GSYİAD Yılın Sporcusu Ödül Töreni Gerçekleşti GSYİAD Yılın Sporcusu Ödül Töreni Gerçekleşti

PFDK'ya sevk edilen Fenerbahçeli futbolcular şu şekilde:

  • Fenerbahçe'nin Nijeryalı futbolcusu Bright Osayi Samuel, maçtaki "kavgaları" nedeniyle PFDK'ya tedbirsiz olarak sevk edildi.
  • Jayden Quinn Oosterwolde, aynı müsabakadaki "sportmenliğe aykırı hareketi" ve "kavgaları" nedeniyle PFDK'ya tedbirsiz olarak sevk edildi.
  • İrfan Can Eğribayat, maçtaki "sportmenliğe aykırı hareketi" ve "kavgası" nedeniyle PFDK'ya tedbirsiz olarak sevk edildi.

Futbolculara verilecek cezaların, Futbol Disiplin Talimatı'nın 36 ve 45. maddelerinde yer alan olası cezalara göre belirleneceği ifade edildi. Bu kapsamda, Osayi Samuel'e 3 ila 5 maç, Oosterwolde ve Eğribayat'a ise 1 ila 3 maç men cezası verilebileceği öngörülüyor.

Ancak, PFDK'nın ceza miktarlarını belirlerken indirim uygulama olasılığı da bulunuyor. Bu nedenle, futbolculara kesin ceza miktarları henüz açıklanmadı.

Kaynak: Gazete Duvar