Meteoroloji'den Toz Taşınımı Uyarısı: Göz Gözü Görmeyecek Meteoroloji'den Toz Taşınımı Uyarısı: Göz Gözü Görmeyecek

25 Mart'ta Anakara Keçiören'de meydana gelen olayda, silahlı ve yünlü kuyumcu M.Y., F.Ö. ve K.Y. etkisiz hale getirildi ve gasp edildi. Olayın ardından soyguncular İstanbul'a kaçtı ve kendilerine yardım eden S.Ç. Yakalanıp gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslar, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mağdur kuyumcunun sağlık durumunun iyi olduğu anlaşılırken, çalınan eşyaların kendisine iade edildiği iddia edildi. Öte yandan mağdur kuyumcu M.Y. Kendisiyle röportaj yapmak isteyen gazetecilerle konuşmak istemedi.

"Yüzleri kapalıydı"

Olayın görgü tanıklarından Uğur Saygın, şunları söyledi: "Yan taraftaki kuyumcuda gürültü sesleri duydum. İçeriye girdiğimde hırsızları gördüm. Yüzleri kapalıydı. Motosikletle gelmişler. Kuyumcuyu dükkanın arka tarafındaki kısma götürmüşler.

Hırsızla karşılaştığımda üzerime yürüdü. 'Dışarı çık' dedi bana. Ben de polisi aradım. Kuyumcuyu feci dövmüşler. Kafası yarılmış. Ellerini ve ayaklarını plastik kelepçeyle bağlamışlar. Saldırganlar olaydan sonra bozuk motosikleti ittirerek kaçtılar. Sonra da yakalanmışlar. Buraya da İstanbul'dan geldiklerini duydum" dedi.

Bir başka görgü tanığı Abdullah Ketir ise şunları söyledi: "Dükkan sahibi içeride tekmiş. Arkadan kafasına vurmuşlar. 5 tane dikiş var. Altınlar kasada olduğu için gümüşleri çalmışlar. Uzun süre eziyet çektirmişler dükkan sahibine. Ellerini bağladıkları için hareket edememiş" dedi.

Kaynak: HABERLER.COM