Fırtına ve Sağanak Yağış Etkili Oldu

Ankara’da önceki gün etkili olan fırtınanın ardından bugün bir kez daha sağanak yağış baş gösterdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından öğle saatlerinde başlayan şiddetli sağanak, kentte hayatı olumsuz etkiledi.

Yollar Sular Altında Kaldı

Öğleden sonra etkisini artıran sağanak yağış, birçok ilçede yollarda su birikintilerine neden oldu. Ayaş Yolu da yoğun yağış sebebiyle geçici olarak trafiğe kapatıldı. Çok sayıda araç sürücüsü, ekiplerin suyu tahliye etmesini bekledi. Bu arada yolda kalan bazı araçlar, iş makineleri ve forkliftlerle suyun olmadığı alanlara çekildi.

Metro İstasyonlarını Su Bastı

Sağanak yağışın etkisiyle metro girişlerini su basması nedeniyle metro seferleri durduruldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, yağış sonucu bazı metro istasyonlarında su seviyesinin normal değerlerin üzerine çıktığı belirtilerek, su tahliye çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Alternatif Ulaşım Düzenlemeleri

Belediye açıklamasında, "Çalışmalar sonuçlanana kadar, OSB-GOP-Fatih-Harikalar Diyarı-Devlet Mah. istasyonları arasında hizmet verilemeyecektir. Bu güzergahta ulaşım ring otobüsleriyle sağlanacak, metro seferlerimiz de Eryaman 5-Koru istasyonları arasında devam edecektir. Yaşadığımız olağandışı koşullar altında gösterdiğiniz anlayış ve sabır için teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.

Uşak'ta Şiddetli Yağış ve Dolu Hayatı Felç Etti Uşak'ta Şiddetli Yağış ve Dolu Hayatı Felç Etti

Vatandaşlar Zor Anlar Yaşadı

Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, duraklara sığındı. Sağanak yağışın gün içinde etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Ankara'da meydana gelen bu olağanüstü hava koşulları, kentin birçok noktasında trafiği ve günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yetkililer, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıyor.

Kaynak: Gazete Duvar