Muratpaşa ilçesi Güzeloluk Mahallesi'ndeki bir market ve şarküteri dükkanında 21 Mart'ta yaşanan olay, siyasi gerilimlerin şiddete dönüşmesiyle trajik bir sonuçla sonuçlandı. İş yerine CHP'nin seçim otobüsünden inen kişiler tarafından broşür bırakılmasıyla başlayan olay, iş yeri sahibi Sinan Elbir ile broşürleri bırakanlar arasında yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle şiddetlenerek tırmandı.

Tartışmanın ardından iş yeri sahibi Sinan Elbir, çekmecesinden çıkardığı tabancayla ateş etti. Ancak, açılan ateş sonucunda Haktan Faik Çoban'ın karnına isabet eden kurşun, ağabeyi Burak Devran Çoban'a da zarar verdi. Hastaneye kaldırılan kardeşlerden Haktan Faik Çoban ne yazık ki kurtarılamadı.

Olay, iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, tartışmanın nasıl şiddetle sonuçlandığı açıkça görüldü. İş yerinin önünde yaşanan olayın ardından ise olay yeri kameraya alındı. Bu görüntülerde, iş yerine pompalı tüfekle ateş eden kişinin, yüzünü gizlemeye çalışarak kaçtığı görülüyor.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Süleymaniye'deki Türk Vatandaşları için Konsolosluk Devrede Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Süleymaniye'deki Türk Vatandaşları için Konsolosluk Devrede

Yaşanan bu acı olayın ardından, şüpheli Sinan Elbir 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Ayrıca, siyasi parti broşürü nedeniyle Elbir'i darbettiği iddiasıyla gözaltına alınan Ahmet Boz da 'yaralama' suçundan tutuklandı. Polis, tüfekle yapılan saldırının ardındaki kişiyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Sözcü