Apple, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları dönemine ait bilançosunu paylaştı.

Apple'ın paylaştığı bilançoya göre, Temmuz, Ağustos ve Eylül döneminde 4. çeyrek olarak adlandırılan şirketin geliri, önceki yılda aynı dönemlere kıyasla yaklaşık %1 azalışla 89,5 milyar dolara kadar geriledi. Şirket, geçen sene aynı döneminde 90,2 milyar dolar kadar bir gelir elde etmişti.

Bu göre, şirketin gelirinde üst üste 4. çeyrekte de düşüş yaşanıldı. Dördüncü çeyrekte yaşanılan düşüşe rağmen piyasa beklentilerinin üzerinde olan şirket gelirinin, 89,3 milyar dolar olması tahmin ediliyordu.

Apple'ın net kârıysa Temmuz, Ağustos ve Eylül döneminde bir önceki senenin aynı dönemine oranla %10,8 artarak 22,96 milyar dolara kadar arttı. Şirketin net kârı geçen senenin aynı döneminde 20,72 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

Firmanın hisse başına kârı da bu dönemde 1,29 dolardan 1,46 dolara çıktı.

iPhone satışları yükseldi, MAc ve iPad satışları düştü.

Gazze'de 34 bin 622 kişi hayatını kaybetti! Gazze'de 34 bin 622 kişi hayatını kaybetti!

Bu süreçte Apple'ın akıllı telefon satışları yükselirken, bilgisayara ve tablet satışları azaldı.

iPhone satışlarının tutarları Temmuz, Ağustos ve Eylül döneminde geçen senenin aynı zamanına kıyasla %2,8 artarak 43,8 milyar dolara yükseldi.

Aynı dönemde Mac satış tutarları %33,8 azalışla 7,6 milyar dolara, iPad satışlarının tutaları da %10,2 azalışla 6,4 milyar dolara düştü. (bloomberght)

Editör: Haber Merkezi