Real Madrid'in UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanması durumunda Arda Güler için Fenerbahçe'ye bonus ödeyip ödemeyeceği merak konusuydu. Şimdi ise bonus maddesi ortaya çıktı ve detaylar netleşti.

Real Madrid'in, unutulmaz bir geri dönüşle Bayern Münih'i mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselmesi, milli futbolcu Arda Güler için büyük bir fırsat sunuyor. Ancak, Arda Güler'in sözleşmesindeki bonus maddesi, Fenerbahçe'nin ne kadar kazanacağını belirleyecek.

Fenerbahçe ile Real Madrid arasında yapılan sözleşmeye göre, Arda Güler'in transferi için Fenerbahçe'ye 20 milyon euro net bedel ödenmişti. Ancak, bonuslar da söz konusuydu. Arda Güler'in performansına bağlı olarak, Real Madrid'in Fenerbahçe'ye azami 10 milyon euro bonus ödemesi öngörülüyordu.

Galatasaray Taraftarlarından Dev Koreografi: Fenerbahçe'ye 5 Yıldızlı Gönderme Galatasaray Taraftarlarından Dev Koreografi: Fenerbahçe'ye 5 Yıldızlı Gönderme

Ancak, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin kazanılması durumunda bile, Real Madrid'in Fenerbahçe'ye herhangi bir bonus ödemeyeceği belirlendi. Bu karar, sözleşmede net bir şekilde belirtilmiş durumda.

Arda Güler'in bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde henüz süre bulamaması ve Real Madrid'in kazanacağı kupaların Fenerbahçe'ye bonus olarak yansımayacağı ifade ediliyor.

Arda Güler'in sözleşmesindeki bonus maddesinin ortaya çıkmasıyla birlikte, Fenerbahçe'nin Real Madrid'in başarısından elde edeceği kazanç netleşmiş oldu.

Şimdi gözler, Real Madrid'in UEFA Şampiyonlar Ligi finalindeki performansına ve Arda Güler'in sahaya çıkıp çıkmayacağına çevrildi. Bu durum, Fenerbahçe'nin maddi anlamdaki kazancını da etkileyecek.

Kaynak: milliyet