Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz enflasyonu düşürmek Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz enflasyonu düşürmek

ARDAHAN

CHP adayı ve mevcut belediye başkanı Faruk Demir 5,49 oy alırken, AK Parti adayı Yunus Baydar ise 4 bin 875 oy aldı. İl seçim kurulu, AK Parti'nin itirazını kabul ederek seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

AKPAZAR

İlçe seçim kurulu, Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde seçimlerin yenilenmesine karar verdi. CHP adayı Zeynel Yıldırım 471 oy alırken, AK Parti adayı Ali Aydın 467, DEM Partisi adayı Orhan Çelebi ise 274 oy aldı. AK Parti sonuca karşı çıktı.

GÜZELYURT

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde bir oy farkla kaybeden AK Parti'nin muhalefeti kabul edildi. Seçimlerin yenilenmesine karar verildi. Kesin olmayan sonuçlara göre, Güzelyurt belediye başkanlığını İYİ Parti adayı Hazım Turan 549 oy alarak kazandı. AK Parti adayı Ünal Demircioğlu 548 oy aldı.



HİLVAN

DEM partisinin belediyeyi kazandığı Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde, AK Parti'nin 15 sandıkta karşı çıkması üzerine seçimlerin yenilenmesi kararı alındı. Hilvan'da DEM Partisi adayı Serhan Paydaş 6 bin 960, AKP adayı Aslan Ali Bayık ise 6 bin 439 oy aldı.

PINARBAŞI

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde seçimler MHP'nin itirazı üzerine iptal edildi. Yıllar sonra kazandığı seçimde CHP 5,82 oy alırken, MHP ise 4 bin 758 oy almıştı.



SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Yerel seçimler öncesinde Yüksek Seçim Kurulu, yenileme seçimlerinin Haziran ayının ilk Pazar günü yapılmasına karar vermişti. Tüm itiraz sonuçları tamamlandıktan sonra, bir seçim bölgesinde yeni seçim yapılması durumunda sandık 2 Haziran Pazar günü yapılacak. İtiraz süreci 2 Nisan'da başladı. Partiler o gün saat 15.00'e kadar seçim komisyonu tutanaklarına ve ilçe seçim komisyonu kararlarına itirazlarını sundular. İlçe seçim komisyonları da itirazları en geç 4 Nisan saat 17.00'ye kadar karara bağladı.

İlçe seçim komisyonlarının kararlarına itiraz süreci bugün saat 17.00'de sona erecek. İl seçim komisyonlarının 7 Nisan'a kadar karar vermesi gerekecek. Ardından Yüksek Seçim Kuruluna başvuru süreci başlayacak ve burada son başvuru tarihi 10 Nisan olacak. Olağanüstü itirazlar 14 Nisan saat 17.00'ye kadar yapılabilecek. Nihai sonuçlar, tüm itirazların sonuçlanmasının ardından açıklanacak.

Kaynak: HABERLER.COM