31 Mart yerel seçimlerinin ardından her parti kendi içinde tartışma, analiz ve değerlendirmeler yaparken, özellikle çoğu kalesini kaybeden AKP'de hareketlilik devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sonuçlarını masaya yatırdığı Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında oy kaybına ilişkin "kibir" ve "vatandaşla arasına duvar örme" uyarıları basına yansımıştı.

Erzurum örneği üzerinden değerlendirme yapan T24 yazarı Candan Yıldız, bugünkü yazısında Erdoğan'ın MYK'de yaptığı uyarıların en net örneklerinden birinin Erzurum'un Cennetpınarı köyü olduğunu belirtti. Büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüştürülen köy, her seçimde AK Parti'ye oy verirken, bu seçimde boykot kararı alarak sandığa gitmemişti.

Yıldız, 47 oyu olan köyün AK Partili büyükşehir belediyesinin dertlerini dinlemediğini ifade ederek, Cennetpınarı köylülerinin en az 10 yıldır köyün içme suyu sorununun çözülmesini beklediğini aktardı. Yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Zira kışın içme suyu sorunu olmayan köy, yazın nüfusun artmasıyla susuzluk sorunu yaşamaktadır. Köylüler, su kaynakları zengin olan yan köylerden şebeke ile köye içme suyu getirilmesini talep etmektedir. Ancak tüm çabalara rağmen sonuç alınamamıştır. Bu durum, köylülerin seçimleri boykot etme kararı almasına neden olmuştur. Seçim günü, köylüler hiçbir oy kaybı yaşanmadan sandığa gitmemiştir. Köyden sadece üç oy çıkmıştır ve bunlar da sandık kurulu görevlilerinin oylarıdır. Muhtara ise üç oy çıkmıştır. Köylüler, bu kararla Erzurum'un diğer köylerinden farklı bir duruş sergilemek istemiştir. Kendi haklarını savunmak adına tavırlarının doğru olduğunu düşünmektedirler. Köy Derneği Başkanı Mücahit Çimen, bu kararı şöyle değerlendirmiştir: 'Reis'i yedirmeyiz diyen bir köyün bile kendilerine cephe almasını başardılar. Bu karardan köylüler memnun ve tavrın doğru olduğunu düşünüyorlar.'"

Rakı Fiyatlarına Yeni Zam: 100'lük Şişe 1175 TL Oldu Rakı Fiyatlarına Yeni Zam: 100'lük Şişe 1175 TL Oldu

Cennetpınarı köyündeki bu durum, AKP'nin seçimlerde yaşadığı oy kaybına ilişkin çeşitli analizlere ve değerlendirmelere ışık tutmaktadır.

Kaynak: karar