Arjantin futbol camiası, dünya şampiyonu teknik adam César Luis Menotti'nin hayatını kaybetmesiyle yasa boğuldu. 85 yaşındaki Menotti, Arjantin'e ilk dünya şampiyonluğunu kazandıran teknik direktör olarak tarihe geçti.

Ülkenin futbol tarihinde önemli bir yere sahip olan Menotti, uzun süredir şiddetli anemi tedavisi görüyordu. Arjantin Futbol Federasyonu, Menotti'nin ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada büyük bir üzüntü içinde olduklarını belirtti ve "Mevcut Milli Takımlar Direktörü ve eski Dünya Şampiyonu teknik direktörümüz César Luis Menotti'nin ölümünü büyük bir üzüntüyle bildirmekten üzüntü duyuyoruz. Elveda Flaco!" ifadelerine yer verdi.

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Cimbom'un ilk 11'i açıklandı! Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Cimbom'un ilk 11'i açıklandı!

Menotti, kariyeri boyunca Barcelona, Atletico Madrid, Boca Juniors ve River Plate gibi önemli kulüpleri çalıştırdı. Ayrıca son olarak 2022 Dünya Kupası'nı kazanan Arjantin Milli Takımı'nda teknik direktörlük görevini üstlenmişti.

Kaynak: haber global