Bursa'da yapılan uygulamalarda Emniyet Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün sivil ekiplerince her gün rastgele belirledikleri minibüse herhangi bir yolcu gibi binerek denetim yapılıyor.

HEM CEZA KESİYORLAR HEMDE EĞİTİM VERİYORLAR

Ablasının Sevgilisini Sokakta Bıçaklayan Leyla Sultan K. Adli Kontrolle Serbest Ablasının Sevgilisini Sokakta Bıçaklayan Leyla Sultan K. Adli Kontrolle Serbest

Her gün herhangi bir saatte yapılan denetimlerde toplu taşıma aracının şoförleri güzergahları boyunca sivil polisler tarafından takibe alınıyor. Sivil polisler, trafik kurallarını ihlal edenleri tespit edip whatsappla ilerideki ekibe bildiriyor. Kontrol noktasına gelindiğinde ekipler kurallara uymayanları durduruyor.

Araçta bulunan sivil polis; sürücüye ve yolculara kendisini tanıtıp yapılan hataları söyleyerek diğer yandan da eğitim veriyor.

BİR GÜNDE 96 BİN LİRA CEZA

Birçok şoförün telefonla konuşması ve emniyet kemeri ihlali yaptığı bildirirken, hem vatandaşların hem de kendi canını hiçe sayan şoförlere sadce bir günde 96 bin lira trafik cezası uygulandı.

Trafik uygulamaları kameraya yansırken, bazı sürücüler cezalara itiraz etti. Ceza kesilen çoğu sürücüler ekiplerin haklı olduğunu vurgulayıp kurallara uyma sözü verdi. (karar)

Editör: Haber Merkezi