2024 Asgari Ücret Belli Oldu: "Net 17 Bin 2 Lira"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen Asgari Ücret Tespit Komitesi'nin üçüncü toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşti.

Fahiş fiyatlar ve istifçilik artışı nedeniyle cezalar geliyor! Fahiş fiyatlar ve istifçilik artışı nedeniyle cezalar geliyor!

Toplantı sonrasında Bakan Vedat Işıkhan, kameralar karşısına geçerek 2024 yılında geçerli olacak asgari ücreti açıkladı.

Bakan Işıkhan, Temmuz ayında belirlenen net asgari ücretin 11 bin 402 lira olduğunu hatırlatarak, yeni asgari ücretin 17 bin 2 lira olacağını duyurdu.

Bu rakam, asgari ücret desteği ile birlikte netleştirilmiştir. Işıkhan, önceki döneme göre yüzde 49, önceki yıla göre ise kümülatif olarak yüzde 100 artış yapıldığını belirtti. Bu artışın asgari ücreti reel olarak 3,5 kat artırdığını ifade etti.

Bakan, devletin işçi, işveren ve vatandaşların yanında olmaya devam edeceğini vurgulayarak, sosyal devlet sorumluluğuna devam edeceklerini söyledi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da toplantı sürecini değerlendirerek, Türk-İş'in talebinin 18 bin lira olduğunu ancak anlaşılan rakamın 17 bin lira olduğunu paylaştı. Atalay, asgari ücretin 9 milyonu doğrudan etkilediğini ve Türk-İş'in taleplerini sunduklarını ifade etti.

Bakan Işıkhan, yeni belirlenen asgari ücretin toplumsal mutabakata katkı sağlayacak bir yaklaşım olduğunu belirterek, "Belirlenen yeni miktarın başta asgari ücrete tabi olan çalışanlarımız ve aileleri olmak üzere tüm vatandaşlarımızı memnun edeceğine inanıyorum" dedi.

Kaynak: haberler.com