Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi. SpaceX, Florida açıklarındaki olumsuz hava koşulları nedeniyle Alper Gezeravcı'nın da aralarında bulunduğu Ax-3 mürettebatının ISS'den ayrılışının ertelendiğini duyurdu. Dragon kapsülü ISS'den en erken 5 Şubat Pazartesi günü ayrılacak.

SpaceX, X sosyal medya hesabından Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonundan (ISS) ayrılışının ertelendiğini duyurdu.

Açıklamada Dragon ve Ax-3 mürettebatının, Florida kıyılarındaki uygun olmayan hava koşulları nedeniyle 5 Şubat'a kadar ISS'den ayrılmayacağı belirtildi. Açıklamada ayrıca ekiplerin ISS'den ayrılma planlarıyla ilgili olarak hava koşullarını izlemeye devam edeceği belirtiliyor.

"ÜLKEME MÜTEŞEKKİRİM"

Dragon ekibinin UUİ'ye vedası, Gezeravcı'yı uzaya götüren Ax-3 görevini yürüten Axiom Space şirketinin sosyal hesaplarından canlı yayınlandı. Veda töreninde konuşan Türk astronot Alper Gezeravcı, İngilizce şunları söyledi:

"Bu harika ekibin bir parçası olmaktan onur duyuyorum. Bize her adımda destek veren ISS ekibine ve komutanımıza teşekkür ediyorum." Bizi büyük bir misafirperverlik ve nezaketle karşıladılar. Bu cesur ve kararlı adımdan dolayı ülkeme çok minnettarım” dedi.

Xiaomi, elektrikli SUV modelini 2024'te sunacak Xiaomi, elektrikli SUV modelini 2024'te sunacak



"BU HİKAYENİN BAŞLANGIÇ NOKTASIYDI"

Gezeravcı, konuşmasının Türkçe bölümünde şunları söyledi: "Umarım üstlendiğimiz bu misyon, geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimiz için ilham verici bir başlangıç ​​olur.

Bu bir hikayenin değil, bir hikayenin başlangıç ​​noktasıydı. bir kader. "Bundan sonraki yolumuz tüm milletimize hayırlı olsun" dedi.

(HABERLER.COM)

Kaynak: HABERLER.COM