Balıkesir'de bir zincir restoranda motokurye olarak çalışan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ı (20) bıçaklayarak öldüren E.Ö.'nün (17) ifadesi ortaya çıktı. E.Ö., "Babamın imam nikahlı eşi Sultan Dönmez'i nereden tanıdığını sordum. Beni tersledi, bunun üzerine bıçakladım" dedi. Ancak, Akman'ın aslında E.Ö.'nün bahsettiği Dönmez'e değil, başka bir daireye sipariş getirdiği anlaşıldı.

DEFALARCA BIÇAKLADI

Olay, 11 Mayıs'ta Karesi ilçesi Karaoğlan Mahallesi Emir Sokak'ta meydana geldi. Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman, motosikletle sipariş bıraktığı adresten dönerken E.Ö. tarafından durduruldu. E.Ö., Akman'ı vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı ve olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarıyla gelen sağlık ekipleri, Akman'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Cenazesi, Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Polis, çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek E.Ö.'nün kimliğini tespit etti ve ailesiyle yaşadığı evde düzenlediği operasyonda E.Ö.'yü yakaladı. Aynı zamanda saklanmasına yardımcı olduğu iddia edilen babası O.Ö. de gözaltına alındı. E.Ö.'nün 'Kasten yaralama' ve 'Tehdit' suçlarından 6 ayrı kaydı bulunduğu ortaya çıktı. Polisteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen E.Ö. tutuklanırken, babası serbest bırakıldı.

Olay, yakındaki bir okulun güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, Akman'ın aldığı bıçak darbeleriyle motosikletinin üzerine düştüğü görülüyor.

SALDIRGANIN BABASI: SARHOŞTUM, İLGİM YOK

Tutuklanan E.Ö., ifadesinde, "Babamın imam nikahlı eşi Sultan Dönmez'i nereden tanıdığını sordum. Beni tersledi, bunun üzerine bıçakladım" dedi. Ancak, Akman'ın aynı binaya ancak farklı bir daireye sipariş getirdiği ve E.Ö. veya yakınlarıyla tanışıklığının olmadığı ortaya çıktı. E.Ö.'nün babası O.Ö. ise ifadesinde, "Sarhoştum, o gün uyuyakaldım, olayla ilgim yok" dedi.

Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı

MOTOKURYELERDEN KONVOY

Adana'da motokuryeler, bıçaklı saldırı sonucu ölen Ata Emre Akman için konvoy düzenledi. Adana Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Yalçın Parmak, güvenli bir çalışma ortamı talep ettiklerini belirterek saldırıya tepki gösterdi. İstanbul'da ise Bağdat Caddesi'nde bir araya gelen motokuryeler, Kadıköy Rıhtım'a adalet konvoyu düzenledi.

EDİRNE'DE MOTOKURYELER KONTAK KAPATTI

Edirne'de yaklaşık 50 motokurye, kontak kapatarak 5 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Parkı'nda toplandı. Ata Emre Akman'ın öldürülmesini protesto etmek için kontak kapatan kuryeler, öldürülen meslektaşları için dua etti.

Kaynak: SÖZCÜ