İstanbul Finans Merkezi'nde gerçekleştirilen VakıfBank Genel Müdürlük'teki TAM projesi lansmanına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Hakseven ve birçok kişi katıldı.

Çakar, bankacılık sektöründeki 7 bankanın işbirliğiyle Türkiye'nin ATM projesini hayata geçirmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Hatay'da İki Ayrı Yangında 77 Dönüm Ekili Buğday Tarlası Zarar Gördü Hatay'da İki Ayrı Yangında 77 Dönüm Ekili Buğday Tarlası Zarar Gördü

TAM ATM platformuna katılan bankaların ülke genelindeki ATM'lerin yüzde 36'sını ve Türkiye'deki ATM işlemlerinin yüzde 40'ını oluşturduğunu belirten Çakar, bu projenin bankalara operasyonel maliyetlerini azaltacak ve daha etkin bir pazar yönetimi sağlayacak fırsatlar sunacağını vurguladı.

Çakar ayrıca, bu projenin banka müşterilerine herhangi bir ücret veya masraf yansıtmayacağını ve hükümetin tasarruf tedbirleri kapsamında önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Akseven ise, ATM'lerin ortak kullanımına yönelik daha önceki iş birliklerinin müşterilere sınırlı hizmet sunduğunu ancak TAM projesinin farklı bir yaklaşım getirdiğini belirtti. Bu projenin, müşterilere kendi bankalarının işlem setiyle masrafsız ve komisyonsuz işlem yapma imkanı sunacağını ifade etti.

Akseven, platformun teknolojik altyapısının başka bankaları da içerecek şekilde tasarlandığını ve bu proje sayesinde bankaların ciddi tasarruflar sağlayacağını söyledi. Ayrıca, üye bankaların müşterilerinin yakın bir gelecekte 19 bin TAM ATM'sine erişebileceğini belirtti.

Kaynak: DÜNYA