Nişantaşı’nda kuyumcuda 500 bin TL'lik ziynet eşyası çalındı Nişantaşı’nda kuyumcuda 500 bin TL'lik ziynet eşyası çalındı

BRU Avrupa Birliği'nin (AB) kurumları, üye ülkelerin atıklarını yeterince arıtamayan atıkların dışarı çıkmasını engelleme kuralları üzerinde anlaşmaya varmıştır.

AB Konseyi, üye kayıt ile Avrupa Parlamentosu (AP) arasındaki atık miktarının güncelleştirilmesini içeren müzakere edilmiş bir çözüm üzerinde anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Bu nedenle sorunlu atıkların AB bütçesinin sınırlandırılması olacaktır.

Atık toplama sonuçları ve uygulamaları Birliğin döngüsüsel ekonomi hedeflerini dikkate alınmadan alacak şekilde güncellenecektir.

Bunların uluslararası düzeyde insan sağlığına ve herhangi bir risk oluşumuna ilişkin önemi bulunmaktadır.

AB'den üçüncü atık ihraç eden herkes, nakliye, varış ve transit ülkelerini bilgilendirmek ve bu ülkelerin yazılı onayını almakla yükümlüdürler.

AB ülkesinde, plastik atıkların OECD üyesi olmayan ihracatını yasaklayacak.

Söz konusu yasak, düzenlemenin kıyafetlerinin doldurulmasından iki buçuk yıl sonra yürürlüğe girecek.

AB'nin atıklarının diğer miktarlarda bu atıkların arıtılmasına veya geri dönüştürülmesine yönelik tesislerin bağımsız kuruluşlar tarafından kurulması ve soğutulması gerekmektedir.

Bazı risklerden atıkların AB'den OECD üyesi olmayan şekilde transfer edilebilmesi için ilgili ülkedeki attıkları çevre dostu bir şekilde arıtmaya sahip olması gerekmektedir.

Bu aşamadan sonra Yönetmelik, Avrupa Parlamentosu ve Üye resimlerinin izinlerine bağlı olarak AB Resmi Gazetesinde yayımlanarak yasal olarak girilecektir. AB atık üretiminin yaklaşık olarak, atık yönetimi standartlarının mevcut olduğu veya çok az gelişmiş olduğu OECD üyesi olmayan bir şekilde gidiyor.

Yeni kurallar bu durumun son verilmesini amaçlıyor. (haberler.com)

Editör: Haber Merkezi