Fransa'nın başkenti Paris'te Filistin'e destek yürüyüşü başlatıldı, ve binlerce kişinin katılımı bekleniyor. Göstericiler, 1 Şubat'a kadar sürecek olan bu yürüyüşle Avrupa Birliği (AB) Konseyi'nin düzenleyeceği toplantıya kadar Brüksel'e yürüyerek Filistin'e desteklerini dile getirmeyi amaçlıyorlar.

Putin Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu Görevden Aldı Putin Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu Görevden Aldı

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan göstericiler, ellerinde Filistin bayraklarıyla bir araya geldi. Gazze'deki olaylara dikkat çeken ve derhal ateşkes talep eden göstericiler, "İsrail, Filistin'in çocuklarını öldürüyor" ve "Yaşasın Filistin halkının mücadelesi" sloganları atarken, "Özgür Filistin" ve "Filistin İçin Yürüyelim. Soykırımı Durdurun" yazılı dövizler taşıdılar.

Yerel saatle 13.00'te başlayan Filistin'e destek yürüyüşü, 1 Şubat'a kadar sürecek ve Brüksel'e kadar devam edecek. Yürüyüş boyunca, farklı kentlerde molalar verilecek ve her mola noktasında yeni bir grup yürüyüşü devralacak. Bu etkinlik, Avrupa genelinde Filistin'e duyarlılık oluşturmayı ve AB yetkililerine Filistin ile ilgili talepleri iletme amacını taşımaktadır.

Paris'ten başlayan bu yürüyüşe katılan Fransa Filistin Dayanışma Derneği üyelerinden Taktak Alaa Eddine, AB Konseyi'nin toplantısı sırasında AB yetkililerine seslerini duyuracaklarını belirtti. Filistin topraklarında işgalin sona ermesi, Gazze'de derhal ateşkes sağlanması ve İsrail'e karşı ekonomik ve siyasi yaptırımlar uygulanması talepleriyle yürüyüşe devam edeceklerini ifade etti.

Alaa Eddine, AB'nin şu ana kadar İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları konusundaki tutumunu "utanç verici" olarak nitelendirirken, Filistin'e destek yürüyüşünün bu baskıyı artırmayı amaçladığını vurguladı. Aynı zamanda, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına karşı AB'nin tarihsel olarak yanlış bir pozisyon aldığını savundu.**

Kaynak: sözcü