Rüşdi, İngiltere'nin The Telegraph gazetesine verdiği demeçte, siyasetçilerin eleştirilere daha dayanıklı olmaları gerektiğini ve derilerinin kalınlaşması gerektiğini belirtti. İtalya'daki Torino Kitap Fuarı'nda yapmış olduğu konuşmada Rüşdi, "Bugün bir siyasetçi büyük bir gücün yanında büyük bir yetkiye de sahip.

Dolayısıyla bazı insanların onlar hakkında doğrudan, hatta kötü bir şekilde, Roberto'nun yaptığı gibi kötü bir kelime de kullanarak konuşması normal" ifadelerini kullandı.

Bu sözlerle, Rüşdi, Meloni'nin Saviano'ya karşı açtığı davanın eleştirisini yaparken, politikacıların eleştirilere daha olgun bir şekilde karşılık vermeleri gerektiğini vurguladı.

Gazze'de ölenlerin sayısı 38 bin 345'e çıktı Gazze'de ölenlerin sayısı 38 bin 345'e çıktı

Öte yandan, araştırmacı gazeteci-yazar Roberto Saviano'nun Meloni'ye yönelik kullandığı ifadelerin yargıya taşınması ve Saviano'nun uzun süredir polis koruması altında yaşaması, İtalya'da ifade özgürlüğü ve politikacılara yönelik eleştiri konularındaki tartışmaları da yeniden gündeme getirdi.

Saviano, Meloni'nin göçmen politikalarını eleştirmiş ve bu eleştirisi nedeniyle Başbakan'a karşı hakaret suçlamasıyla yargılanmıştı. Saviano, uzun yıllardır mafya ile mücadeledeki çalışmaları ve edebi eserleriyle tanınıyor ve ülkede önemli bir figür olarak kabul ediliyor

Kaynak: Karar