Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sosyal medya hesabından yaptığı "Şeriata s....m" ifadesi nedeniyle başlattığı soruşturma sonucunda Avukat Feyza Altun, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama" suçundan resen gözaltına alındı.

Altun'un evinde yapılan arama ve el koyma işlemlerinin ardından Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan Altun'un emniyete sevk edileceği belirtildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınmadan önce Cumhuriyet'e açıklamada bulunan Altun, "Bu ülke laik bir ülkedir. Şeriat bir din olgusu değil politik rejimdir" diyerek sözlerinin arkasında olduğunu vurgulamıştı.

Altun, hakkında soruşturma başlatılmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da, "Bugüne kadar hiçbir inançla ilgili en ufak rencide edici şey yazmadım yazmam da. Kimsenin dini inancı, hangi din olursa olsun onu yaşama biçimi beni ilgilendirmez. Şeriat dediğiniz şey sokaklarda kadın taşlayan Taliban aklıdır benim için. Bu bağlamda sözümün de arkasındayım." ifadelerini kullanmıştı.

Altun, daha önce yaptığı Farsça bir şiir paylaşımına gelen bir yoruma "Şeriate s..kayım" ifadesiyle karşılık vermişti. Bu durumun sosyal medyada geniş yankı bulmasıyla Altun, hedef haline gelmiş ve hakkında tutuklanması çağrıları yapılmıştı.

Ormanda Ayının Saldırısına Uğrayan Köylü Tedavi Altında Ormanda Ayının Saldırısına Uğrayan Köylü Tedavi Altında

Şu an için Altun'un gözaltı süreci devam ederken, soruşturmanın detayları ise ilerleyen süreçte netlik kazanması bekleniyor.

Kaynak: cumhuriyet