İstanbul'da 13 Nisan 2019'da Demirören ve Kalyoncu ailelerinin düğünü nedeniyle Çırağan Sarayı'nda trafik kapatılmasına tepki gösteren avukat Sertuğ Sürenoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın korumaları tarafından ekip aracı içerisine alınarak darbedildi. Olayın ardından başlayan hukuk mücadelesinin sonucunda iki polis memuru hakkında 'zor kullanma yetkisini aşmak suretiyle basit kasten yaralama' suçundan İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Cem Garipoğlu'nun son görüntüleri paylaşıldı Cem Garipoğlu'nun son görüntüleri paylaşıldı

Ancak, mahkemeye sunulan deliller ve avukat Sürenoğlu'nun beyanları göz önüne alındığında, işkence ihtimali bulunduğu belirtilerek dosya ağır ceza mahkemesine gönderildi. Savcı, işkence suçunun ağır ceza mahkemesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Mahkeme, dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesine karar verirken, avukatların halen görevde olan polis memurları hakkında tutuklama talebini reddetti. İstanbul Barosu Başkanı avukat Filiz Saraç, bu davanın Türkiye'nin insan haklarına saygılı bir hukuk devleti olması için verilen mücadele olduğunu vurguladı ve yargılanması gereken herkesin soruşturulmasını talep etti.

Kaynak: cumhuriyet