Kamuda Tasarruf Çalışmaları Hızlanıyor: Bakan Şimşek Tarih Verdi Kamuda Tasarruf Çalışmaları Hızlanıyor: Bakan Şimşek Tarih Verdi

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yaşayan 77 yaşındaki F.B. ve 75 yaşındaki Z.B. çifti, bankanın teknik hatası yüzünden 50 yıllık evliliklerini bitirme noktasına geldi. Olay, bankamatikten hesap ekstresini alan kadının eşinin hesabındaki anormal işlemleri fark etmesiyle başladı. Ancak ilginç bir şekilde, bankanın hafta sonu yapılan işlemleri pazartesi günü gibi kaydetmesi sonucu ortaya çıkan bu durum, çiftin yaşamını derinden etkiledi.

77 yaşındaki adam iş seyahatinde olduğu bir dönemde, eşinin banka ekstresinde görülen işlemlerle karşılaştı. Eşi, kocasının yanında olmadığı bir gece yapılan alışveriş ve para çekme işlemlerini fark ederek aldatıldığından şüphelendi. Bu durumu aile üyeleriyle paylaşan kadın, boşanma kararı almaya kadar gitti.

Ancak çocukları, babalarının masumiyetini savunarak banka hesaplarını incelemeye karar verdiler. Yapılan dijital inceleme sonucunda, bankamatikten alınan hesap ekstresindeki hafta sonu işlemlerinin pazartesi günü gibi kaydedildiği ortaya çıktı. Banka yetkilileri, hatanın kendilerinden kaynaklandığını kabul ederek, çiftin çocuklarıyla iletişime geçtiler.

Yaşlı çiftin çocukları, banka yetkilisiyle canlı görüşme sağladılar ve hatanın detaylarını öğrenerek ebeveynlerini ikna ettiler. Banka yetkilileri, çiftle birebir görüşmeye hazır olduklarını belirttiler ve bu sayede 50 yıllık evlilik, banka hatasının kurbanı olmaktan kurtarıldı.

Kaynak: haberler.com