Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 kişinin yargılandığı davanın 3’üncü duruşmasının 5’inci oturumu Sincan Cezaevi’nde yapıldı.

Mahkeme Başkanı'nın ara kararı açıklamadan önce söz alan Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı Umut Köroğlu, tutuklu komiser Ufuk Gültekin'in gizli tanık "M7" kod adlı S.S.'nin ifadelerini emniyette aldıklarını ve PDF olarak savcıya gönderdiklerini itiraf ettiğini belirtti. Köroğlu, bu itirafın kendi iddialarını doğruladığını vurguladı.

Mahkeme, firari sanıklar arasında bulunan S.S.'nin de yakalanması için çıkarılan emirlerin infazına devam edilmesine karar verdi. Ayrıca, Arif Buğra Meşe ve Furkan Anıl Bahar’ın yurt dışı çıkış yasağı tedbirleriyle tahliye edilmesine karar verildi. 18 sanığın tutukluluk hallerinin devamına ve tutuksuz sanıkların adli kontrol şartlarının sürmesine karar verildi.

Mahkeme, müştekiler Vesile Tatar ve Aslıhan Tatar’ın bir sonraki duruşmada hazır bulundurulmasına, Muhammed Sağ'ın ise dinlenmesinden vazgeçilmesine karar verdi.

CHP erken seçim için tarih verdi CHP erken seçim için tarih verdi

Duruşma 9 Eylül’e ertelendi.

Kaynak: CUMHURİYET