Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasının duruşması Sincan Cezaevi'nde sürüyor. Duruşmada, sanık avukatları taleplerini dile getiriyor.

Mahmut Gökhan Çanga'nın avukatı Mert Doğan, müvekkilinin cinayet suçlamasıyla karşı karşıya olduğunu belirtti. Dosyada cinayet iddiasına dair tanık beyanları olduğunu ifade eden Doğan, ancak gizli tanık olarak yer alan kişilerin ifadelerinin bulunduğunu ve bir gizli tanığın mahkemeye başvurarak ifadesini geri çektiğini dile getirdi. Doğan, müvekkiline yapılan operasyonda görevli bir komiserin, "Aslında bu işin cinayet olmadığını biliyoruz." şeklinde bir ifade kullandığını aktardı ve müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Çanga'nın diğer avukatı Ela Leyla Umur ise yargılamanın kör dövüşüne dönüştüğünü savundu. Umur, M7'nin kendisini ifşa ettiğini ve kumpası dile getirdiğini belirterek, emniyet müdür yardımcılarının tutuklandığını hatırlattı. Müvekkilinin tutuklu olmasının nedeninin bu dedikodular olduğunu dile getiren Umur, hükümete darbe iddiasıyla tutuklanan emniyet müdürlerinin dosyasında bile önce somut deliller toplandığını vurguladı.

Tutuklu sanık Yusuf İzzet Savaş'ın avukatı da müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Sanık avukatlarının taleplerinin ardından savcılık, tutuksuz sanıklara adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını, tutuklu sanıkların ise tutukluluk hallerinin devam etmesini talep etti. Savcılık ayrıca duruşmaya gelmeyen müştekilerden Murat Yanar'ın zorla getirilmesini ve diğer müştekilerin davaya katılma taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Ege Denizi'nde 4.5 Büyüklüğünde Deprem Ege Denizi'nde 4.5 Büyüklüğünde Deprem

Duruşmaya ara verildi.

Kaynak: SÖZCÜ