Ankara'da "Kaplanlar" adlı suç örgütünün liderliğini yapmak suçlamasıyla tutuklanan ve "örgüt kurma, kasten adam öldürme ve işkence" gibi suçlardan yargılanan Ayhan Bora Kaplan hakkında ikinci kez tutuklama kararı çıkarıldı. Mahkeme, Ankara Başsavcılığı'nın "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 12 kişiyi tutukladı.

Hayvan Hakları Yasası Tasarısı: Sokak Hayvanları için 'Uyutma' Tartışması Hayvan Hakları Yasası Tasarısı: Sokak Hayvanları için 'Uyutma' Tartışması

T24'ten Asuman Karaca'nın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz Salı günü aralarında Ayhan Bora Kaplan'ın eski eşi, sevgilisi ve kız kardeşinin de bulunduğu 5 ilden 36 kişiyi "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlamasıyla tutuklamıştı. Bu kapsamda 21 kişi tutuklanarak polise teslim edilmişti.

Ayhan Bora Kaplan, örgütün lideri olmakla suçlanarak bu nedenle tutuklanırken, örgütün yöneticisi olduğu iddia edilen Fethi Koyuncu da tutuklanmıştı. Gözaltı kararı verilenler arasında AK Parti eski Ankara İl Başkanı Barış Kurt da bulunmaktaydı.

Kaynak: Karar