Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerinin Aklanması Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, 'Ayhan Bora Kaplan' suç örgütüne yönelik olarak alınan ifadeler, elde edilen bilgiler, hesap incelemeleri, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu ve gizli tanık beyanlarıyla tüm bilgi ve belgeler dikkate alınarak 5 Mart'ta 36 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerin yakalanmasına yönelik Ankara, İstanbul, İzmir, Manisa ve Mersin'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 26 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Ali Yerlikaya 500 milyon liralık vurgunu açıkladı! Ali Yerlikaya 500 milyon liralık vurgunu açıkladı!

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü serbest bırakılırken, 12'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve 3 şüpheli hakkında ev hapsi uygulandı. 8 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Örgüt lideri ve yöneticisi 4 kişi hakkında halen tutuklama kararı verilmiş durumda. 'Ayhan Bora Kaplan' suç örgütüne yönelik bu soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 39'a yükselmiş oldu.

Kaynak: Karar