Ankara'da suikaste uğrayan eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi.

Görüşme sonrasında Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile planlanan görüşmesinin iptal edilmesinin arkasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin olduğunu öne sürdü.

Ayşe Ateş, açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile geçen hafta görüşmeyi planladıklarını ancak MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin grup toplantısındaki "Bunların sırtını sıvazlamayın" ifadelerinin ardından bu görüşmenin iptal edildiğini belirtti.

Ateş, "Devlet Bahçeli her zaman olduğu gibi bizi karalamakla, iftira atmakla itham etti. Orada bir çağrıda bulundu. Bence Cumhurbaşkanı ile yapacağım görüşmeden haberi oldu. Bu sebeple Cumhurbaşkanına mesaj gönderdiğini düşünüyorum. Sanırım bu sebeple çağrılmadık. Normalde geçen hafta görüşmemiz gerekiyordu. Ancak görüşme gerçekleşmedi. Bahçeli'nin çağrısı sanırım karşılık buldu" dedi.

Adana Feke'de orman yangını! Adana Feke'de orman yangını!

Özel'le yaptığı görüşmeye dair de açıklamalarda bulunan Ayşe Ateş, "Kendisini mahkemeye davet ettim, geleceğini söyledi. Sinan hayattayken Özgür Özel ve Kılıçdaroğlu hakkında ağır söylemleri olmasına rağmen bize sahip çıktılar.

Çok teşekkür ediyorum. Dost bildikleri düşman, düşman bildikleri dost oldu. Bunu çok acı bir şekilde tecrübe ettik" diye konuştu.

Sinan Ateş Cinayeti Davası 1 Temmuz'da

Sinan Ateş cinayetine ilişkin dava, 1 Temmuz'da Ankara'da görülecek. Savcılığın hazırladığı soruşturma dosyasında 22 kişi yargılanacak. Ayrılan dosyaya ilişkin ise henüz bir gelişme yaşanmadı. O dosyada MHP ve Ülkü Ocakları yöneticisi 17 kişinin olduğu düşünülüyor.

Ayşe Ateş'in açıklamaları, suikast sonrası yaşanan gerginlikleri ve siyasi tartışmaları daha da derinleştirecek gibi görünüyor. Ateş'in iddiaları ve dava süreci, kamuoyunda geniş yankı uyandırmaya devam ediyor. 

Kaynak: Karar