Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım, pazar günü gerçekleştirilecek 2024 Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı öncesinde GAİN'de Oğuzhan Uğur’un sunduğu “Mevzular Açık Mikrofon” programına konuk oldu. Yıldırım, başkanlık seçimi ve gelecekteki projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkanlık Seçimi ve Hedefler

Aziz Yıldırım, yeniden aday olduğu başkanlık seçiminde rakibi Ali Koç'a karşı birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Kongrede birbirimizi incitmememiz, birbirimiz hakkında konuşurken dikkatli olmamız lazım. Buna dikkat ederlerse o zaman kazananın biz de elini kaldırırız" dedi. Yıldırım, Fenerbahçe’yi bir yıl içinde şampiyon yapamaması durumunda kongreye gideceğini belirterek, "Şampiyon olmaya geliyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi gidecek. Merkez Hakem Komitesi gidecek. Hakemler Fenerbahçe’nin menfaatine dokunmayacak hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Stat Projeleri ve Şiddetle Mücadele

Yıldırım, stat projeleri, kulübün borçları, ve futbola karışan şiddetle ilgili soruları da yanıtladı. José Mourinho ve diğer teknik direktörlerle ilgili planlarından bahseden Yıldırım, Fenerbahçe camiasındaki ayrışmayı çözmek için liderliğe ihtiyaç olduğunu vurguladı: "Camiamız çok ayrıştı. Liderle beraber Fenerbahçe Spor Kulübü’nün futbol takımının şampiyon olması gerekir. Şampiyonlukla beraber herkes kucaklaşır, bir araya geliriz. Onu 1 yıl içerisinde çözeriz."

Yanlış Transfer Politikaları

EURO 2024 Finali: İspanya ve İngiltere Berlin'de Karşı Karşıya EURO 2024 Finali: İspanya ve İngiltere Berlin'de Karşı Karşıya

Bir taraftarın, "Son 6 senede 100’e yakın futbolcu transfer edilmiş, futbol dünyasında ciddi bir rekor. Yıldız isim transfer edilmemesin sebebi sizce altı yıldır izlenen yanlış transfer politikaları mı yoksa mali tablodan mı kaynaklı?" sorusuna Yıldırım, yanlış transfer politikalarının etkili olduğunu belirterek şöyle yanıt verdi: "Mali tablodan kaynaklı olamaz. Geçen sene Dzeko’yu aldılar, Cengiz’i (Ünder) aldılar. Cengiz’in sadece bonservisine 15 milyon euro ödediler. Para yoktu, nasıl ödediler! Mourinho’ya 10.5 milyon euro vermişler; bir şey değil 10.5 milyon euro; dünya yıldızı bir teknik direktör! Demek ki daha önce de alabilirdiniz. Yanlış politikalarla… Başkanlık ayrı bir konu, liderlik ayrı bir konu. Herkes başkan olabilir ama lider olamaz. Lider olmadıkları için de bu yanlışlıkları yaptılar."

Kadın Yöneticilerin Artması

Yıldırım, yönetimde daha fazla kadın yöneticinin yer alması gerektiğini belirterek, ilerleyen dönemde bu konuda adımlar atmayı planladığını söyledi. Başkanlığa hazır olduğunu “Yenilendim, sıfır kilometre geldim” sözleriyle ifade eden Yıldırım, Fenerbahçe camiasında birlik ve beraberliği sağlamak için çalışacağını vurguladı.

Sunucu Oğuzhan Uğur, programın kapanışında, “Bugünkü program için ‘Siyasetten bile gergin geçer’ diyenler olmuştu. Çok tatlı, çok naif; merak edilen tüm soruların cevaplandığı bir program oldu” yorumunda bulundu

Kaynak: Cumhuriyet