İstanbul'da 1 Mart 2024 tarihinde meydana gelen ve Oğuz Murat Acı'nın hayatını kaybettiği üzücü olayla ilgili yeni detaylar gün yüzüne çıktı. Olayın ardından Acı'nın avukatı Hacı Orhan, yaşananların arka planını açıkladı.

Avukat Orhan, 18 yaşından küçük bir grup gencin Sarıyer Göktürk yolunda düzenlediği araç yarışı sonucu meydana gelen trafik kazasının sonuçlarının ağır olduğunu belirtti. Üç ATV ile seyir halinde olan müvekkillerinin, lüks araçların çarpması sonucu Oğuz Murat Acı'nın hayatını kaybettiğini ve diğerlerinin de ağır şekilde yaralandığını ifade etti.

8799604.jpg

Avukat, olay yerindeki ihmalin ve gecikmiş yardımın da acının artmasına neden olduğunu vurguladı. Yaralıların telefonlarının ellerinden alındığını ve bu nedenle yardım çağıramadıklarını belirtti. Ayrıca, müvekkillerinin bir saat boyunca yardım beklediğini ve bu süre zarfında olay yerinden geçen bir vatandaşın müdahalesiyle ancak yardım çağrılabildiğini dile getirdi.

Avukat Orhan, olayın ardından Acı'nın annesi Eylem Tok'un Mısır'a kaçırıldığını tespit ettiklerini söyledi. Bu durum üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Eylem Tok hakkında "Suçluyu kayırma" suçundan, oğlu T.C. hakkında ise "Bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan 2 Mart 2024 tarihinde yakalama kararı çıkardı.

Feci Kaza: İki Minibüs Alev Alev Yanarak Kullanılamaz Hale Geldi, 4’ü Ağır 14 Yaralı Feci Kaza: İki Minibüs Alev Alev Yanarak Kullanılamaz Hale Geldi, 4’ü Ağır 14 Yaralı

8799589.jpg

Avukat Orhan, Acı ailesinin yaşadığı acının daha da derinleştiğini belirterek, annenin ihmaliyle ve kaçırma eylemiyle ilgili hukuki sürecin devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, müvekkillerinin talebinin suçluların adalete teslim edilmesi olduğunu vurguladı.

Son olarak, Orhan, Bülent Cihantimur hakkında da şikayetçi olacaklarını açıkladı. Cihantimur'un da ihmalde rolü olduğunu ve olayın ardından oğlunu yurt dışına kaçırdığını belirtti. Ailenin, acılarını paylaşmak isteyen herhangi bir ziyaretin olmadığını ve şu anda bir görüşme taleplerinin bulunmadığını dile getirdi.

Kaynak: Karar