Ali Babacan'dan İktidara: "Mevcut Anayasaya Uymayanların Laflarına İtibar Etmemiz Mümkün Değil, Bizden Destek Beklemeyin"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yeni anayasa çağrısına karşılık verdi. Ali Babacan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında, "Mevcut anayasayı tanımayanların, uymayanların yeni anayasa laflarına itibar etmemiz mümkün değildir." diyerek, "Bizden bu konuda destek falan da beklemeyin" açıklamasında bulundu.

Ali Babacan, Yüksek Yargı ve Anayasal Kriz Üzerine Değerlendirmelerde Bulundu

İskenderun'da Tarihi Bina Yangında Harabeye Döndü İskenderun'da Tarihi Bina Yangında Harabeye Döndü

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalarda önemli konulara değindi. Yüksek yargıya yönelik tartışmalar ve anayasal krizle ilgili çarpıcı ifadeler kullanan Babacan, "Ülkemizde adaletsizliğin hızla arttığı son yıllarda Anayasa Mahkemesi (AYM), şu anda hukuk namına bir nebzede olsa nefes almamızı sağlayan bir kuruluş. Buna rağmen iktidarın küçük ortağı, mahkemenin kapatılması için sabah akşam bağırıyor. Bu yetmezmiş gibi Yargıtay, AYM'nin görevini yaptığı için mahkemenin yargıçları hakkında suç duyurusunda bulunuyor. İnanılır gibi değil. Bu, tarihimizde bir ilk. Yargıtay'dan gelen açıklamalar, sadece bir yargısal aktivizm veya AYM'ye karşı yapılmış bir saygısızlık olarak değerlendirilemez. Yapılan; yasama, yürütme ve yargı erklerinin tamamını hedef alan açık bir darbe girişimidir. Anayasal düzeni altüst etme teşebbüsüdür" ifadelerini kullandı.

Bahçeli ve Yüksek Yargıya Eleştiriler

DEVA Partisi lideri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yüksek yargıya yönelik sözlerine de değindi. Babacan, "Devlet ciddiyetinin, millet sorumluluğunun en ufak bir kırıntısına sahip olan bir insan, böyle laflar edemez. Sayın Bahçeli, bu ülkenin yaşadığı her krizin ortağı olmuştur. Ekonomik krizlerin de ortağı olmuştur, bugün yaşanan anayasal krizin de ortağı olmuştur. Onun için kendisine 'krizlerin ortağı' diyoruz. Nerede kriz, orada Bahçeli. Ülkemiz onarılması güç bir hukuk krizinin ortasındayken; Bahçeli yine ortada, yine sahnede. Bunlar yetmiyormuş gibi ülkenin Cumhurbaşkanı çıkıp, önce AYM'ye karşı açık tutum alıyor arkasından da hakemliğe soyunuyor. Buradan Sayın Erdoğan'a sormak istiyorum. Siz sporu takip edersiniz, havadayken tuttuğu takımı ilan edip, ayakları karaya bastığında hakem olmaya heveslenen birisine dünyanın neresinde hakemlik yaptırırlar. Siz bu milletle dalga mı geçiyorsunuz" şeklinde konuştu.

Anayasaya Uymayanlara Tepki ve Yeni Anayasa Çağrısı

Babacan, "Mevcut Anayasa'yı tanımayanların, uymayanların yeni anayasa laflarına itibar etmemiz mümkün değildir. 'Yeni anayasa' diyerek bu milleti boşa oyalamayın. Bizden bu konuda destek falan da beklemeyin(haberglobal)

Editör: Haber Merkezi