ÖDP ve Eğitim Sen Üyesi devrimci öğretmen Bahadır Grammeşin, 9 yıl önce İstanbul Kadıköy'de kadına yönelik tacizi engellemeye çalışırken çeteler tarafından katledilmişti. Bugün, onun anısını yaşatmak için Kadıköy'de yol arkadaşları tarafından bir anma gerçekleştirildi.

SOL Parti üyeleri, SOL Parti Kadıköy İlçe Örgütü önünde bir araya gelerek Grammeşin’in katledildiği sokağa yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sırasında "Baho'ya sözümüz halk iktidarı", 'Faşizme ölüm tek yol devrim' sloganları atıldı.

Anma töreninde konuşan SOL Parti Sözcüsü Önder İşleyen, Bahadır'ı devrimci kuşağın bir parçası olarak tanımlayarak, onun neşeli, güler yüzlü ve dost canlısı kişiliğine vurgu yaptı. İşleyen, Bahadır'ın devrimcilikteki iyiliğini, dayanışmasını ve güzelliklerini anlatarak, onun hatırasını yaşatma sözü verdi.

Devrimci Gençler adına konuşan Ozan Aydoğan, Bahadır'ın mücadelesini büyütmekten vazgeçmeyeceklerini belirterek, onun adını umut koyduğu kavgayı sürdüreceklerini ifade etti.

Bahadır'ın yeğeni Milena Sarpkaya, dayısının inatçı biri olduğunu ve bu inadın mücadelelerinde onlara ilham verdiğini söyledi. Sarpkaya, Bahadır'ın mücadelesinin, onun ölümünden sonra da yaşamaya devam ettiğini vurguladı.

Çorlu tren kazasında gerekçeli karar açıklandı Çorlu tren kazasında gerekçeli karar açıklandı

Eğitim Sen adına konuşan Barış Uluocak, öğretmenlerin devrimci faaliyetinin sınıf kapısını kapatmadığını, Bahadır gibi mücadeleci öğretmenlerin her an eşitsizliklere karşı mücadele ettiğini dile getirdi.

Bahadır Grammeşin'in öldürülmesine ilişkin davanın detayları da anıldı. İstanbul Kartal Anadolu Adliyesi'nde görülen davada, katillerine çeşitli cezalar verilmişti ancak ailesi ve arkadaşları bu cezaları yetersiz bulmuştu.

Kaynak: Birgün