Yıl başında Merkez Bankası Başkanlığı görevinden istifa eden Hafize Gaye Erkan'ın BDDK Başkanı olarak atanacağına dair çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ikna ettiği ve Haziran ayında bu atamanın gerçekleşeceği belirtiliyor.

Kamu Personeli İçin Yeni Dönem: Fazla Mesai Ücreti Yok, Denkleştirme Yapılacak Kamu Personeli İçin Yeni Dönem: Fazla Mesai Ücreti Yok, Denkleştirme Yapılacak

Erkan'ın Türkiye'ye dönüşü uzun bir süredir konuşulurken, eski Merkez Bankası Başkanı'nın bu adımıyla ilgili çeşitli dedikodular dolaşıyordu.

Gerçek Gündem'in haberine göre, Erkan'ın BDDK Başkanlığı koltuğuna oturacağı ve mevcut başkan Şahap Kavcıoğlu'nun yerine geçeceği öne sürülüyor. Mehmet Şimşek'in, bu atama için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ikna ettiği ve Haziran ayında gerçekleşeceği ifade ediliyor.

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın veda buluşmasında Hafize Gaye Erkan'a "Seçim sonrasını bekle" diyerek yeni bir görev vereceğine dair vaatte bulunduğu da öne sürülmüştü.

Kaynak: Son Dakika