Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlerle ilgili önemli mesajlar veren Bahçeli, şunları söyledi: "Birileri DEM'e girsin, siyaset fırtınası olsun. Onun mücadeleleri boşuna. 31 Mart'ta sandıkta herkesin bileğini bükeceğiz. Yerel yönetimleri harabeye bırakmayacağız. "DEM'e güvenenler sandıkta hayal kırıklığına uğrayacak" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bugünkü toplantımızı takip eden tüm kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Sarıyer'de tören sırasında iki teröristin saldırısında bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu eylemi kınıyorum. Teröristlerin bu kadar kısa sürede yakalanması sevindirici. Toplumsal huzurumuzu bozmak isteyen Türkiye düşmanları eylemlerinden vazgeçmiyor. Seçimlere kadar provokasyon yapmak isteyenlere karşı dikkatli olmalıyız. Ona şans vermeyeceğiz. Karanlık ellere karşı dikkatli olmalısınız. Teröre ve destekçilerine asla fırsat verilmemelidir.

'TÜRKİYE KANUN KAÇAKLARININ OYUN ALANI OLAMAZ'

Türkiye Cumhuriyeti terör örgütlerinin, çetelerin, eşkıyaların oyun alanı olmamalıdır. Suçtan ve suça hoşgörüden asla söz edilmemelidir. Karanlıktan karanlığa yolculuk yapan sözde aydınları ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz. Türkiye bizim gururumuzdur. Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği tek amacımızdır. Türkiye'ye yönelik risk ve tehditler karşısında kayıtsız kalmayacağız. Amacımız Türk vizonunu yapmak. Milletimizin artık geciktirmeye gücü yoktur. Önümüzdeki demokrasi eşiğinin olaysız geçilmesi gerekiyor. Türkiye'nin son 55 yılını işaretleyen MHP, gücünü milletimizin duasından alıyor.

'CUMHUR BİZİM TÜRKİYE HEPİMİZİNDİR'

Milletimizin her anavatanı aynı. Hiçbir zaman ayrıcalıklı bir azınlık olamaz. Asırlık cumhuriyetin en büyük başarılarından biri fırsat eşitliğidir. Şehir bizim, Türkiye hepimizin. MHP 31 Mart'a güvenle hazırlanıyor. Mersin'deki açık hava toplantımıza katılım oldukça yüksekti. Vatanseverlerin sesi duyuldu. Mersin Cumhur İttifakı'nda birleşmiştir. Ayrılıkçıların Mersin'e girmesine izin verilmiyor.

'YEREL YÖNETİMLERİ KÖHNE SİYASETTEN KURTARACAĞIZ'

31 Mart'ta yardım ve rehberlik alacaksınız. Çok çalışacağız. Geceyi gündüze çevireceğiz. 31 Mart'a kadar yorulmayacağız. Yerel yönetimleri çağdışı politikalardan kurtaracağız. Yol haritamızı çizelim. Bize nifak engelleri dikenleri devireceğiz. Bırakın birileri siyasi bir girdap oluştursun ve dönüşsün. Mücadeleleri boşunadır. 31 Mart'ta sandıkta herkese karşı bileklerimizi bükeceğiz. Yerel yönetimleri harabeye bırakmayacağız. Türkiye kırmızı elma yönünde. Türkiye, Cumhur İttifakı ile kriz üreten parlamenter sistemin zincirlerinden kurtulmuştur.

'DEM'LENMEK CHP’YE İYİ GELMEMİŞTİR'

CHP başkanı gereksiz bir açıklama yapıyor. İttifak, genel ittifak adı olarak Türkiye'yi kullanacak. Islatma, kojenerasyon için iyi değildi. Değirmen su yolu ile çalışmadığına göre bu ittifak kimi hedef alacak? Bu kara mizah değilse nedir? Kılıçdaroğlu'nun adını temize çıkarmanın vefanın anlamı nedir? PKK bu ittifakın neresinde? Demistlere olan hayranlığınız ve ittifak adına öpüşmeniz mi? Başka bağlantılarınız var mı? Demokratlara güvenenlerin sonu sandıkta hayal kırıklığı oluyor.

BAHÇELİ'DEN DAVUTOĞLU'NA SERT TEPKİ

Davutoğlu'nun hayali konuşmasının bir kısmı dikkatimi çekti. Gerçekleri çarpıtmalarını ve inkarlarını özetleyen çok etkileyici bir söz var. Savunacak başka hiçbir şeyi olmayanlar her şeyi inkar ederler. Öyle inkar ediyorlar ki, yaptıkları kötülüklerden şeytan bile utanıyor. İçinizde kir var ve onu temizlemek için çok para harcamanız gerekiyor. Bizi tanıyanlar, bizden bahsetmeye bile gerek yok, Davutoğlu'nun hikâyesini bilecektir. Senin rekorunu biliyor.

Bakan Fidan Suudi Arabistan'da "Filistin" Konulu Toplantıya Katıldı Bakan Fidan Suudi Arabistan'da "Filistin" Konulu Toplantıya Katıldı

'BAŞBAKANLIK MAKAMINI TERK ETMEDİN...'

2015 yılında hem doğrudan hem de dolaylı olarak başbakanlık teklifi geldi. Beni reddetmenin ülkemin ve milletimin görevi olduğunu hissettim. Bundan hiçbir pişmanlık duymuyorum ve bugün de aynı tutumu benimseyeceğim. Kimsenin benden faydalanmasına izin vermeyeceğim. Anlaşılan sen başbakanlıktan çıkmamışsın, sana kapıyı göstermişler.

'CUMHUR İTTİFAKI'NDA SORUN YOK'

Cumhur İttifakında hiçbir sorun yok. Mücadeleler ve krizlerle geçimini sağlamayı meslek haline getirmişler. Cumhur İttifakı Türkiye için gurur kaynağıdır. Halk İttifakını anlamak bozguncuların görevi değildir.

'İSRAİL SOYKIRIMIN BEDELİNİ ÖDEYECEKTİR'

Uluslararası Adalet Divanı'nın kararı bağlayıcıdır ve çok önemli bir karardır. İsrail soykırımın bedelini ödeyecek. Ülkemizin barış ve Gazze halkına destek amacıyla sürdürdüğü ısrarlı temaslar imrenilecek bir diplomatik başarıyı temsil ediyor. İsrail ile Filistin arasında derhal ateşkes ilan edilmelidir. Netanyahu'nun sözleri ilkel bir dikkat dağıtıcıdır. Zalimlerin sonu yoktur. İsrail İslam coğrafyasına saplanmış paslı bir hançerdir.

'ABD, TÜRKİYE'YE F-16'YI ONAYLAMALI'

Amerika şu anda gerileme içinde, içten parçalanıyor. Terör örgütleriyle bağlarını kesmeli. ABD yakın coğrafi bölgelerden çekilmeli. Coni insan ama bizim Mehmet insan değil mi? İsveç'in NATO'ya katılmasıyla ABD'nin F-16 üretim sürecini en kısa sürede tamamlaması bekleniyor. Bu ittifak düşmanın ittifakıdır.

Kaynak: karar