Bahçelievler'de meydana gelen trajik kaza, İstanbul'da büyük bir üzüntüye sebep oldu. İETT şoförü Sefer Baldan'ın direksiyon hakimiyetini kaybederek otobüs durağına dalması sonucunda 2 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı. Baldan'ın yargılandığı davada Bakırköy 19. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen karara göre, 8 yıl 10 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşmada tutuklu sanık Sefer Baldan SEGBİS sistemi aracılığıyla hazır edildi. Mahkeme, müşteki ve taraf avukatlarının da katılımıyla gerçekleşti. Sanığa son sözü sorulduğunda, Baldan "Ben 30 yıllık şoförüm. İlk defa başıma böyle bir kaza geldi." şeklinde ifade verdi.

Green Card sonuçları açıklandı Green Card sonuçları açıklandı

Mahkeme, sanık Sefer Baldan'ı 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 8 yıl 10 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı ve tutukluluğunun devamına karar verdi.

İddianamede belirtildiğine göre, Sefer Baldan'ın İETT'ye ait otobüsü kullanırken Bahçelievler durağına yanaşırken uyuya kaldığı ve kaldırıma çıkarak durakta bekleyenlere çarptığı belirtilmişti. Kazada Hikmet Kaya ve Ahmad Rzayev hayatını kaybederken, Fehmi Aydın ve İbrahim Şekerli yaralanmıştı.

Mahkeme öncesinde iddianamede, Baldan'ın kaza sırasında uyuduğu ve uyuma nedeniyle kazanın meydana geldiği belirtilmişti. Ayrıca, otobüs içindeki güvenlik kamerası görüntülerinden de Baldan'ın uyuduğunun net bir şekilde görüldüğü ifade edilmişti. İddianamede, Baldan'ın trafikte seyir halindeyken uyuması nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybedip durakta bekleyenlere çarptığı vurgulanarak, 'taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Kaynak: HABER GLOBAL