Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile Hamas ve İsrail arasındaki müzakerelerde gündeme getirilen son teklifi telefonda görüştü.

NATO Toplantısında Gazze Vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Astana'da Aliyev ve Şerif ile bir araya geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan Astana'da Aliyev ve Şerif ile bir araya geldi!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Çekya’nın başkenti Prag’da gerçekleştirilen NATO Gayriresmi Dışişleri Bakanları toplantısının ardından temaslarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Fidan, Türkiye’nin Gazze sorununa ilişkin çabalarına dikkat çekti ve NATO'nun küresel güvenlik sorunlarıyla ilgilenmesi gerektiğini belirtti.

Fidan, Gazze sorununa dikkat çeken hemen hemen tek ülke olduklarını vurgulayarak, “Burada eğer Gazze'deki katliam, soykırım durdurulmazsa, hemen bir ateşkes anlaşması ve insani yardım hamlesi başlatılmazsa, akabinde iki devletli çözüme gidilmezse, bu sorunun giderek daha da büyüyeceğini, evrileceğini, başka aktörleri de içine alacağını ve küresel bir soruna dönüşeceğinin altını tekrar çizdik. Yani NATO'nun Ukrayna'da işgale karşı gösterdiği bir duruş var. Aynı şekilde Filistin'de de işgale karşı ilkeli bir duruş göstermesi gerekiyor. Bunun altını kuvvetli şekilde çizdik” ifadelerini kullandı.

Bakan Fidan'ın, Blinken ile yaptığı görüşmede, Gazze'deki insani krizin ve bölgedeki güvenlik durumunun küresel güvenlik açısından taşıdığı önemi vurguladığı belirtildi. Fidan, ateşkesin sağlanması ve insani yardımların hızla bölgeye ulaştırılması konusunda uluslararası iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Kaynak: cnn türk