Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Mafyavari tutumlarla sahil şeritlerinde bazı bölgelerin işgal edildiğini görüyoruz. Buna izin vermeyeceğiz. Bütün kaçak yapıları yıkacağız" dedi.

Manşet Haber - Ankara

Fahrettin Koca istifa iddialarını yalanlamadı Fahrettin Koca istifa iddialarını yalanlamadı

Bakan Özhaseki, Halkın denize rahat ulaşımını sağlamak için projeler geliştirdiklerini belirterek, "Artvin'den Hatay'a doğru bir hilal çizin, bütün kıyıları denetliyoruz. Mafyavari tutumlarla sahil şeritlerinde bazı bölgelerin işgal edildiğini görüyoruz. Buna izin vermeyeceğiz. Hukuk dışı yapıları, mevzuata aykırı tüm uygulamaları yani bütün kaçak yapıları yıkacağız. Şimdi bir de ALO ihbar hattı kuracağız. Vatandaş diyecek ki ‘'bizim burada denize ulaşmamızı şunları engelliyor'. Tüm kaçak yapıları temizleyip milletimizin sahillere, plajlara rahat bir şekilde ulaşmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Özhaseki, hukuk dışı işlere izin vermeyeceklerini vurgulayarak, "Bir koy bulmuşlar. 3-4 kişi çökmüş oraya büfemsi bir şey koymuş. Orada ufak tefek bir şey satıyor ama bir şezlonga git otur bak kaç lira istiyor. Ailesiyle gitmiş insanlar, nasıl bu işgalcilerle muhatap olsunlar ki! O yüzden oraları temizleyeceğiz. Bir kısmını Kültür ve Turizm Bakanımızla yine konuştuk, halk plajları açacaklar" dedi.

Yat Kirliğine Önlem

Özhaseki, yatların denetim altına alınması için Mapa Şamandıra Sistemi'nin başlatılacağını açıkladı. "Teknesini üç ay koylarımıza çekiyor, denizleri kirletiyor, teknelerini ağaçlara bağlayarak ağaçları kırıyorlar. Mapa Şamandıra Projemiz ile bunların önüne geçeceğiz. Teknelerini kuracağımız mapa şamandıraya bağlayacaklar. Yatların hepsini kayıt altına alacağız. Burada tatil yapıyorsa, onun belirlenen ücretini ödeyecek. Sonra da yanına getirdiğimiz atık gemisine atıklarını verecek. Vermek zorunda kalacak, denize atıklarını boşaltamayacak. Hepsini denetleyeceğiz ve denizlerimizi koruyacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: milliyet