İBB kreş ücretlerine yüzde 100 zam yaptı! İBB kreş ücretlerine yüzde 100 zam yaptı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, döviz cinsinden kur korumalı mevduatta şirketlerin vergi avantajını Temmuz ayında yenilemeyeceklerini duyurdu. Bu açıklamayı İstanbul Finans Merkezi’nde düzenlenen ‘Dünya Gazetesi İklim Ekonomisi Zirvesi’nde yapan Bakan Şimşek, Türkiye’nin son ekonomik verilerine, enflasyonda düşüş beklentisine ve KKM’den çıkış konusuna da değindi.

"KUR GARANTİMİZ OLMADI OLMAYACAK"

Bakan Şimşek, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün swaplar konusunda, kısa vadeli dışarıdan gelen para konusunda hikaye üreten arkadaşlarımıza başından beri söylüyorum, biz hiçbir zaman sırtımızı sıcak paraya dayamadık, dayamayacağız. Program çalışırsa büyük ihtimalle gitmeyecekler. Niye? Vadeyi uzatacaklar. Ama gitseler de sorun değil, biz programı onun üzerine inşa etmedik. Programı başarıyla uygulayıp kredi notumuzu artıracağız. Reel sektör ve bankalarımızın dünyadan uzun vadeli sermaye benzeri kaynak devşireceği bir iklim oluşturacağız. O iklim sayesinde de cari açığın azalmasıyla Türkiye’de kalıcı bir rezerv birikimi olacak. Dolayısıyla o konuda kaygılı olan arkadaşlar hiç merak etmesinler. Bizim kimseye ne örtük ne de açık bir kur garantimiz olmadı, olmayacak. Öyle bir şey yok. Biz şu anda mali disipline, yapısal dönüşüme ve dezenflasyona odaklanmış durumdayız. Bizim için önemli olan programın çalışması ve çalışıyor. Çalışmasa bu sonuç zor alınırdı diye düşünüyorum."

Zorunlu Afet Sigortası Geliyor

Bakan Şimşek ayrıca, zorunlu afet sigortasının geleceğini ve bununla ilgili tarih vereceklerini belirtti. Bu kapsamda, hükümetin mali disiplin ve yapısal dönüşüm konusundaki kararlılığını vurgulayan Şimşek, enflasyonla mücadeleye odaklanarak Türkiye’nin ekonomik istikrarını sağlamak için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Bu açıklamalar, hükümetin ekonomik programlarını başarıyla uygulayarak kredi notunu artırma ve uzun vadeli yatırımları teşvik etme yönündeki hedeflerinin altını çizerken, kur korumalı mevduat konusundaki tutumunu da netleştirdi.

Kaynak: Milliyet