Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklama, ilk yerli haberleşme uydusu olan Türksat 6A'nın bu zamana kadarki yapıtları bütün testleri başarıyla geçtiğini bildirdi. "Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcında dünyada söz sahibi olabilmek için uzayda iz sahibi olmak için kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diyerek ifade etti.

Bakanlığın yaptığı açıklamada, Türkiye'nin uydu macerasının Türksat 1B ile başladığı belirterek, "Geçen süre zarfında Türkiye, bu alanda ciddi mesafeler kat ederek, ilk yerli haberleşme uydusu olan Türksat 6A'yı hizmete sunulacak. Türksat 6A haberleşme uydusu, Türkiye'mizi dünya genelinde haberleşme uydusu üreten ilk 11 ülkelerden birisi haline gelecek." diyerek ifade etti.

TÜRKSAT 6A İLE GÜNEY-DOĞU ASYA GİBİ BÖLGELERE DE ULAŞIM SAĞLANACAK

Türksat 6A'nın, çalışmaları bittiğinde 42 doğu boylamında hizmet verecek ve yer merkezli bir yörüngede 35 bin 786 kilometre uzaklıkta konumlanacağı bildirilen açıklamada, şunlarde söylendi:

"7,5 kilovat güce sahip olan milli ve yerli haberleşme uydusu, 20 aktarıcı ile donatılıyor. Uydu, Ku bantta hizmet sunacak ve daha önceki uyduların erişemediği Güney-Doğu Asya gibi bölgelerde de ulaşım sağlanacak. Türksat 6A uydusunun entegrasyon ve testleri, montaj, Türksat, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve TUSAŞ işbirliğiyle yapıldı. Türksat 6A uydu projesinde, mühendislik modellerinin ve ısıl yapısal üretim, entegrasyon ve testleri tamamlanmış durumda. Sistem seviyesi ilk fonksiyonel titreşim testi, termal vakum testi testleri, akustik testleriyel elektromanyetik uyumluluk testleri de tamamen bitmiş durumda."

Bilim İnsanlarından Sigara Araştırması: Yeni Olumsuz Etki Keşfedildi Bilim İnsanlarından Sigara Araştırması: Yeni Olumsuz Etki Keşfedildi

"KARARLILIKLA ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ"

Açıklamada düşüncelerine yer verilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A'nın Mart 2024'te yer tesliminin yapılacağını duyurdu.

Uraloğlu, daha sonra ise uydunun fırlatılması için, Space X firması ile yaptıkları anlaşma gereği, fırlatma alanına götürüleceğini ve Haziran 2024'te fırlatma işlemlerini yapılacağını bildirerek, "Türksat 6A bu zamana kadar yapılan bütün testlerden başarıyla geçmiştir. Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcında dünyada söz sahibi olabilmek için uzayda iz sahibi olabilmek için kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz." değerlendirmesini de ekledi. (haber global)

Editör: Haber Merkezi