İstanbul'da Cuma Günü Trafik Yoğunluğu Yüzde 81'e Ulaştı İstanbul'da Cuma Günü Trafik Yoğunluğu Yüzde 81'e Ulaştı

"Türk güvenlik güçleri, 28 ilde 4 bin 731 timden oluşan 61 bin 500 jandarma ile gerçekleştirdiği Kahramanlar Operasyonu kapsamında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin kış aylarında barınmak için kullandığı 11 büyük mağara ve sığınağı imha etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarıları hakkında bilgi verdi. Operasyon, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından koordine edildi ve Hakkari, Siirt, Şırnak, Van, Bitlis, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Diyarbakır, Mardin, Batman, Ağrı, Erzincan, Erzurum, Kars, Iğdır, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Tokat, Rize, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Muş ve Sivas illerinde gerçekleştirildi.

Sığınakların tespit edilip imha edilmesiyle birlikte 37 kilogram patlayıcı madde, 12 mayın/EYP, 27 piyade tüfeği, 1 keskin nişancı tüfeği, 12 tabanca, 17 av tüfeği, 10 bin 135 adet çeşitli silahlar için mühimmat, 10 el bombası, 6 elektrikli fünye, 171 adet tüp ve çok sayıda gıda, yaşam, sağlık malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonun başarısını kutladı ve terörle mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini belirtti."(aa)

Editör: Haber Merkezi