Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap: Düş yakamızdan! Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap: Düş yakamızdan!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ordu ve İzmir merkezli 6 ilde organize suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen 'Kuyu-3' operasyonlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, operasyonlar kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde hareket edildiğini belirtti.

Operasyonlar neticesinde elebaşılığını Ercan Yılmaz ve Sercan Sayal'ın yaptığı iki organize suç örgütüne yönelik adımlar atıldı. Ordu merkezli Kocaeli, Antalya, Tekirdağ ve Ankara'da gerçekleştirilen çalışmalarda, 'Tehdit', 'Yağma', 'Silahlı saldırı' gibi suçları örgütlü bir şekilde işleyen 12 şüpheli yakalandı.

İzmir'de de Aliağa, Gaziemir, Güzelbahçe ve Bornova ilçe emniyet müdürlükleri tarafından yapılan ortak çalışmalar sonucunda, iş insanlarını tehdit ederek haraç aldığı ve silahlı saldırılarda bulunduğu tespit edilen 18 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 13'ü tutuklanırken, 5'i hakkında adli kontrol kararı verildi.

Operasyonlar sırasında 13 ruhsatsız tabanca, 1 otomatik tüfek ve 3 av tüfeği ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçen kamu görevlilerini tebrik ederken, "Organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız" vurgusunu yaptı.

Kaynak: CNN Türk