Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ramazan denetimlerine yönelik açıklamalarda bulundu ve gıda denetimlerinin sonuçlarını paylaştı. Yumaklı, bakanlık olarak vatandaşların güvenilir gıdaya erişimini sağlamanın önemine vurgu yaparak, piyasada haksız rekabetin önlenmesi için çaba harcadıklarını belirtti.

2023 yılında gerçekleştirdikleri 1 milyon 300 bin gıda kontrolünde 18 bin 948 işletme hakkında idari para cezası uyguladıklarını dile getiren Yumaklı, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla ramazan ayı boyunca da titizlikle denetimlerin sürdürüldüğünü ifade etti.

Kredi kartlarında parmak izi dönemi başlıyor! Kredi kartlarında parmak izi dönemi başlıyor!

Ramazan döneminde tüketimin artması nedeniyle özellikle unlu mamuller, pastacılık ürünleri, şekerli mamuller gibi gıda ürünlerine yönelik kontrolleri artırdıklarını belirten Yumaklı, iftar yapılan toplu tüketim yerlerinde hijyen başta olmak üzere gerekli resmi kontrolleri gerçekleştirdiklerini aktardı.

Yumaklı, ramazan paketlerine yönelik denetimlerin de sıkı bir şekilde yapıldığını ve bu kapsamda Türkiye genelinde 7 bin 500'den fazla gıda kontrol görevlisiyle 103 bin 679 denetim gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu denetimler sonucunda 1022 işlem için yaklaşık 45 milyon lira idari para cezası uygulandığını ve 13 işletme için savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Yumaklı, Ramazan Bayramı'na yaklaşılırken denetimlerin artırıldığını ve özellikle şekerli mamuller, pastacılık ürünleri, unlu mamuller gibi gıda işletmelerine yoğunlaştıklarını ifade ederek, tüketicilerin gıda ile ilgili ihbar ve şikayetlerini Alo 174 Gıda Hattı'na veya "0501 174 0 174" numaralı Whatsapp Gıda İhbar Hattı'na bildirebileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: DÜNYA