İktidarın vatandaşa kemer sıkma çağrıları yaparken, bakanlıkların bu uyarıları dikkate almadığına dair bir örnek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda yaşandı. Bakanlık, yeni makam aracı ihalesiyle gündeme geldi. Tüm bakanlara TOGG marka makam aracı verilmesine rağmen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş için yeni bir araç kiralandı. Bu araç yabancı menşeli, 2023 model ve 2900 cc idi. Ayrıca koruma olarak da 5 adet 1986 cc yabancı menşeli araç tercih edildi. Bununla birlikte, 17 adet sedan araç da 15 aylığına kiralandı. Araçların kiralandığı şirketin sahibi Mehmet Kaya; 2018 seçimlerinde “Ülkeme hizmet etmek istiyorum” diyerek AKP'den Ankara milletvekili aday adayı olmuştu.

Söz konusu araçların kiralanmasına ilişkin sözleşme, yerel seçimlerden iki gün önce, 29 Mart'ta imzalandı. Bakanlık, bir makam aracı, 5 koruma aracı ve 17 adet sedan otodan oluşan toplam 23 aracın 15 aylık kirası olarak 29 milyon 425 bin 607 TL ödedi. Mahinur Göktaş, bir süre selefi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan kalan kırmızı renkli yerli üretim TOGG marka makam aracını kullanmıştı.

Tasarrufa makam aracını satışa çıkararak başladı

Kuraklık ve ilaç kullanımı arıcılığı olumsuz etkiliyor Kuraklık ve ilaç kullanımı arıcılığı olumsuz etkiliyor

Geyve Belediye Başkanı Yıldız, paylaşımında bu fotoğrafı kullandı.

Öte yandan, Geyve ilçesinde Yeniden Refah Partisi'nden belediye başkanı seçilen Selçuk Yıldız, makam aracını satışa çıkardığını duyurdu. Yıldız, 11 bin 439 oy alarak Geyve Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra, makam aracını israfın önüne geçmek amacıyla sattıklarını belirtti. Yıldız'ın paylaşımında, "Seçim öncesi söz vermiştik. ‘İsrafı bitireceğiz’ demiştik. Belediyemizde tasarrufa başkanlık makam araçlarından başlıyoruz. Belediye şirketimize ait olan Mercedes marka otomobil için satış kararı aldık. Hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: SÖZCÜ