Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Türkiye genelinde 47 ilde, toplamda 826 farklı arsayı avantajlı koşullarla satışa çıkarıyor. Satışlar, peşinat avantajıyla 24 ay vade seçeneğiyle gerçekleşecek. Peşin ödemelerde %20 indirim sağlanacak olan satışlar için açık artırmalar, 24-25-26 Nisan tarihlerinde saat 10:30'da yapılacak. Açık artırmalara internet üzerinden de emlakmuzayede.com.tr adresinden teklif verilebilecek.

Starbucks ürünlerinde ikinci kez fiyat artışı! Starbucks ürünlerinde ikinci kez fiyat artışı!

Konut, ticaret, sanayi ve idari tesis alanlarını içeren bu arsaların talebi özellikle İstanbul, Ankara, Kahramanmaraş, Kırklareli, Konya, Mardin ve Mersin gibi illerde yüksek. Başvuruların başladığı bu illerdeki arsaların alıcıları, özellikle konut amaçlı olanlarını tercih ediyor.

Açık artırmalara online katılımın sağlanabileceği duyurulurken, iş adamı Veli Çelebi, şehir içinde olmasa da şehre yakın yerlerde arsa almanın mantıklı bir yatırım olduğunu belirtiyor. Satışa çıkan arsalar hakkında düşüncelerini paylaşan Barış Yüksel ise İstanbul veya alternatif olarak Kırklareli'nde arsa almak istediğini ve şartların uygun olduğunu ifade ediyor. Benzer şekilde Yalçın Güntekin de Mersin ve Mardin'den arsa almak istediğini belirterek 24 ay vade imkanının avantajını vurguluyor.

Kaynak: karar