Batman'da, henüz büyükşehir statüsünde olmayan ancak gelecekteki hedeflere vurgu yapmak amacıyla yeni yapılan belediye binasına "Batman Büyükşehir Belediyesi" tabelası asıldı.

Ancak, bu hamlenin ardından sosyal medyada yapılan yorumlarla birlikte "Büyükşehir olduk" paylaşımları artınca, tabela üzerindeki "Büyükşehir" ibaresi perdeyle kapatıldı.

Batman Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, tabela hamlesinin motivasyonu artırmak amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Sinan Ateş iddianamesi kabul edildi Sinan Ateş iddianamesi kabul edildi

Belediye yetkilileri, gelecek 50 yıllık planlamalara yönelik vizyonlarının bir ifadesi olarak projelerin hayata geçirildiğini ve bu projelerin bir parçası olarak hizmet binalarında da bu bakış açısının yansıtıldığını ifade ettiler.

Açıklamada ayrıca, "Büyükşehir" ibaresinin perdeyle kapatılmasının, şu anki statüye uygun bir adım olduğu ve gelecekte Batman'ın büyükşehir statüsüne kavuşması durumunda perdenin kaldırılarak tabelanın tamamlanacağı belirtildi.

Bu adımın Batman'ın büyükşehir olma hedefine vurgu yapmak ve motivasyonu artırmak için atıldığı vurgulandı.

Batman Barosu Başkanı Erkan Şenses ise, büyükşehir olmak için gerekli olan nüfus kriterini açıkladıktan sonra, büyükşehir olmanın avantaj ve dezavantajlarını değerlendirdi. Şenses, Batman'ın büyükşehir olmasının avantajlarının daha fazla olduğunu belirtti.

Son olarak, 2023 yılı verilerine göre Batman'ın nüfusunun 647 bin 205 olduğu hatırlatıldı.

Kaynak: Son Dakika