Benzin fiyatlarında peş peşe gelen zamların ardından sürücüler çareyi onu yapmakta buldu. 2023 yılının ikinci yarısı ile birlikte 40 TL'ye yaklaşan benzin fiyatlarını gören sürücüler ya kontak kapatıyor ya da sanayiye sürüyor. Zor durumda kalan araç sahipleri daha uygun olan yakıt sistemine dönüş yapıyor. İşte tüm detaylar...

Akaryakıt fiyatlarında peş peşe gelen zamların ardından araç sahiplerinin gündeminde o olay yer alıyor. Benzin fiyatlarında temmuz ayından itibaren gelen peş peşe zamlar dikkat çekerken, benzine göre daha uygun olan o yakıt için sanayinin yolu tutuldu. Araç sahiplerinin aldığı karar sonucunda sanayide yoğunluk oluştu.

BÜTÇE DOSTU ALTERNATİF YAKIT

Benzin fiyatlarına göre daha uygun olan LPG, bütçesini düşünenlerin hedefinde yer alıyor. Hem bütçeyi koruyor hem de çevre dostu olarak kullanılan LPG, alternatif olarak araç sahiplerinin gündeminde yer alıyor.

Yükselen döviz kuru ve brent petrol varil fiyatıyla birlikte peş peşe gelen akaryakıt zamlarından rahatsız olan vatandaşlar araçlarına LPG tankı taktırmaya başladı. Temmuz ayından sonra 40 TL'ye kadar yaklaşan benzin ve motorin sürücüleri yeni alternatiflere yöneltti. Yakıt masrafları diz boyu olan sürücüler ise bu alternatif ile bütçesini korumayı hedefliyor.

LPG DÖNÜŞÜMÜNDE YÜKSEK TALEP

Akaryakıt istasyonlarında fiyatları gören sürücüler doğrudan sanayiye sürüyor. Sanayilerde yoğunluk oluşmasıyla birlikte LPG dönüşümü için randevulu sisteme geçildiği aktarılıyor. Araç sahipleri tarafından büyük ilgi görülürken, hem bütçe dostu hem de çevre dostu olmasıyla sürücülerin dikkatini çekiyor. Litre fiyatı yüksek olan benzin ve motorin yerine LPG'ye ilgi gösteren vatandaşlar için detaylar işin ehlinden geldi.

Enflasyon alışverişi vurdu! Aynı ürünün fiyatı İtalya'da 20 euro, Türkiye'de 50 euro... Enflasyon alışverişi vurdu! Aynı ürünün fiyatı İtalya'da 20 euro, Türkiye'de 50 euro...

27 yıldır LPG dönüşüm hizmetinde bulunan İbrahim Çekil, fosil yakıtlardaki artışın LPG talebinde yoğunluğa neden olduğunu duyurdu. Dönüşümlere hız kesmeden devam eden Çekil, "Yoğun talep nedeniyle herkese anında hizmet veremiyoruz. Randevu sistemiyle çalışıyoruz. Aldığımız randevuları sırayla değerlendiriyoruz. Özellikle son dönemde 2-3 yaş arasındaki araçlara olan talep önemli ölçüde arttı. Lüks araç segmentinde, örneğin Toyota ve Egea gibi modellerde LPG dönüşümü talebi oldukça yüksek" ifadelerini kullandı.(karar)

Editör: Haber Merkezi