Berlin'de çiftçiler, Almanya'nın dört bir yanından traktörleriyle bir araya gelerek federal hükümetin çiftçilere yönelik planladığı vergi artışlarına karşı büyük bir protesto düzenledi. Berlin'in Brandenburg Kapısı'na giden yolda toplanan yaklaşık 3 bin traktör, 2 bin kamyon ve 10 bin kişi, yüksek vergilere karşı seslerini yükseltti.

Reuters'ın aktardığı habere göre, polis, protesto alanının dolu olduğunu belirterek çiftçilere Charlottenburg ilçesindeki Olimpiyat Stadı'nda toplanma çağrısı yapmıştı.

Ülkede iktidardaki Sosyal Demokrat Parti (SPD), Hür Demokrat Parti (FDP) ve Yeşiller Partisi'nden oluşan 'trafik ışığı' koalisyon hükümeti, çiftçilerin tepkileri üzerine yeni tarım araçlarından alınan vergilerin iadesi ve tarımda kullanılan dizel yakıt için sağlanan sübvansiyonu kaldırma kararından geri adım attı.

Ancak muhafazakar muhalefetin de desteğini alan çiftçiler, bu önlemlerin yetersiz olduğunu savunuyor.

Protestoya katılan çiftçi Karl-Wilhelm Kempner, Köln'den bir otobüse binerken "Çiftçiler ölecek" dedi ve sübvansiyonların geri getirilmemesi halinde "halkın daha fazla gıda ithal edileceğini anlaması gerektiğini" ifade etti.

Hollanda Eurovision tarafından diskalifiye edildi Hollanda Eurovision tarafından diskalifiye edildi

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, hükümetin çiftçilerin taleplerini dinlediğini ve uzlaşmaya vardığını belirterek, "Çiftçilerin argümanlarını ciddiye aldık ve tekliflerimizi revize ettik. İyi bir uzlaşma yaptık" dedi.

Bu olayın yanı sıra, Almanya'da geçtiğimiz hafta demiryolları da greve gitme kararı almıştı.**

Kaynak: karar