UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Belçika'da Club Brugge ile 88. dakikada Cenk Tosun'un attığı golle 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Kupa 3'e fena bir başlangıç yapmadı. Siyah-Beyazlılar gözünü çevirdiği ligde Kayserispor'la kozlarını paylaştı.

Siftah yaptılar

Son olarak Trabzonspor'a 3-0 kaybederek hayal kırıklığı yaratan Kara Kartal, Kayserispor karşısında ikinci yarının hemen başında yenik duruma düştü. 47'de Carlos Mane fileleri sarsınca Dolmabahçe'de kısa süreli bir şok yaşandı. Ancak 56'da henüz ligde golü olmayan Vincent Aboubakar sahneye çıktı, skoru 1-1'e getirdi. 6 dakika sonra ise Beşiktaş'ın yeni yıldızlarından Alex-Oxlade Chamberlain siftah yaptı ve Kara Kartal'ı 2-1 öne geçirdi.

Bu sezon ilk kez kaybettiler!

Mücadelenin kalan dakikalarından başka gol sesi çıkmayınca Beşiktaş 3 puanın sahibi oldu ve 10 puana yükseldi. Kayserispor ise bu sezon ilk kez kaybetti ve 9 puanda kaldı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

Beşiktaş-Kayserispor maçı başladı

6. dakikada konuk ekip Kayserispor etkili geldi. Sol kanattan Thiam'ın ceza sahasına ortaladığı topta Mane'nin vuruşu üstten auta gitti.

9. dakikada Salih'in ceza sahası dışından şutunu kaleci Bilal yatarak kontrol etti.

BİLAL'DEN KRİTİK KURTARIŞ

14. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Ghezzal ceza sahasının sağ içinde topla buluştu ve rakibinden sıyrılıp şutunu çekti ancak kaleci Bilal gole izin vermedi.

22.dakikada Ghezzal, Onur'un önüne topu yuvarladı, Onur'ın orta sahasında Bailly'nin kafa vuruşu üstten auta gitti.

Galatasaray Yukatel Adana Demirspor'u Mağlup Ederek Zirvedeki Yerini Pekiştirdi Galatasaray Yukatel Adana Demirspor'u Mağlup Ederek Zirvedeki Yerini Pekiştirdi

GHEZZAL'DAN SERT ŞUT!

40. dakikada Beşiktaş, Cenk Tosun'un yerde kalmasıyla kaleye yakın bir yerden serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Ghezzal'ın serbest vuruşu barajdan döndü ve yine önünde kaldı. Cezayirli yıldızın sert şutu kaleci Bilal'in bakışları arasında direğin hemen yanından dışarı gitti.

 SUSKUNLUKLARINI BOZDULAR!

Beşiktaş'ın yıldızları devrede!

İlk yarı 0-0 sona erdi.

Beşiktaş-Kayserispor maçının ikinci devresi başladı.

GOL!

47. dakikada Kayserispor sol kanattan korneri kullandı, ceza alanından kafa vuruşuyla top arka direğe sektirildi, Mane müsait pozisyonda kafayla tamamladı. Sarı-Kırmızılılar, Dolmabahçe'de 1-0 öne geçiyor.

49. dakikada Salih Uçan sol kanattan kaleyi düşündü ancak aut.

GOL!

56. dakikada Ghezzal sağ kanattan korneri kullandı, Aboubakar ceza alanında müsait pozisyonda vurdu kafayı ve fileleri sarstı. Skor şimdi 1-1.

GOLLER ART ARDA!

62. dakikada Salih Uçan'dan mükemmel bir uzun top, savunma arkasına sarkan Chamberlain kaleci Bilal'le karşı karşıya kaldığı pozisyonda sağ çaprazdan fileleri sarstı ve Dolmabahçe'de Beşiktaş'ı 2-1 öne geçirdi.

65. dakikada Ghezzal yine sağ kanattan korneri kullandı, ön direkte Salih uzak köşeye kafayı vurdu, top dışarda.

ÇOK NET KAÇTI

77. dakikada Aboubakar'ın derin topunda Cenk kaleciyle karşı karşıya kaldı, milli oyuncu çalım atmak isterken açısını kaybetti, döndü, Rashica'ya verdi. Kosovalı futbolcunun şutu da ağlara giderken Kayserispor savunmasına takıldı.(Fanatik)

Editör: Haber Merkezi